Sport

Strâng puncte internaţionale

Ciprian Marinuţ

Tenismenele Raluca Ciufrilă şi Maria Orban (foto) de la SCM Deva au obţinut puncte de aur în clasamentul internaţional ETA, prin rezultatele excelente, obţinute la un puternic turneu disputat în Croaţia.

Ciufrilă în sferturi, Orban în top 32
Aflate în top 10 în clasamentul naţional şi cu rezultate valoroase la un alt turneu internaţional disputat în acest an, tenismenele Raluca Ciufrilă şi Maria Orban şi-au confirmat valoarea şi talentul şi la Mladost Grill Open, din Croaţia. Acceptate direct pe tabloul principal de 64 de jucătoare la categoria 14 ani, fetele au evoluat foarte bine şi au pus mâna pe puncte extrem de valoroase în clasamentul Asociaţiei Europene de Tenis (ETA). Ciufrilă a câştigat cu Antonina Lysakova (Rusia, scor 6-3, 6-4), cu Ana Konjuh (Croaţia, scor 4-6, 7-5, 6-3) şi cu Margita Sunjic (Croaţia, scor 6-4, 6-2) şi a ajuns în sferturile de finală. Meciul pntru intrarea în careul de aşi a fost însă pierdut, la mare luptă, scor 3-6, 5-7,  în faţa favoritei patru a turneului, croata Dejana Radanovic. Maria Orban a dispus în turul I de croata Anja Bebic cu 6-2, 6-1 şi a intrat în top 32, iar în turul secund a pierdut, scor 4-6, 4-6, în faţa englezoaicei Alannah Griffin. „Performanţa lor e valoroasă, mai ales că e doar al doilea lor turneu internaţional din acest an şi ele au abia 13 ani, în vreme ce majoritatea adversarelor aveau 14 ani. Punctele acumulate în Croaţia au promovat-o pe Ciufrilă în top 300 european, iar pe Orban în top 400, dintre peste 1.000 de jucătoare”, a spus antrenoarea Lunela Maier. Următorul turneu la care vor participa cele două tenismene de la SCM Deva va avea loc la Maribor, în Slovenia, în perioada 17-22 mai.

Ghinion cu norocosul
Tenismanul Alexandru Giurcă, legitimat la SCM Deva, a avut şi el un parcurs bun la un turneu ITF din Bulgaria, la categoria 18 ani, fiind eliminat din cauza ghinionului. Sportivul hunedorean a jucat perfect în calificări şi s-a situat pe tabloul principal, după ce a dispus de un jucător bulgar. Respectivul sportiv învins de Giurcă a avut însă şansă şi a intrat şi el pe tabloul principal, întrucât a beneficiat de un lucky-looser (învinsul norocos). Culmea, la tragerea la sorţi, norocosul a devenit iar adversarul lui Giurcă, iar în al doilea meci, bulgarul l-a învins pe hunedorean şi l-a scos din cursă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura