Stocurile de ţigarete, verificate de Protecţia Consumatorului

Cristina Ghenea

Ţigaretele cu tendinţă redusă de aprindere ar fi trebuit să înlocuiască deja vechile ţigarete, atât de pe rafturile unităţilor comerciale, cât şi din depozite. Începând de săptămâna viitoare, cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Hunedoara pornesc în controale, pentru a-i verifica pe agenţii economici şi pe distribuitorii din judeţ.
Care este diferenţa şi cum le recunoşti?
„Vechile ţigarete ar fi trebuit să fie scoase din circuitul comercial încă de acum o săptămână. Cele cu capacitate redusă de incendiere au în hârtie trei inele, fixate în trei puncte, de-a lungul ţigării. Dacă ele sunt lăsate nesupravegheate, tutunul care arde ar trebui să se stingă atunci când ajunge la unul dintre inele, întrucât acestea restrâng alimentarea cu oxigen“, susţine Romi Cărmăzan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Potrivit lui Cărmăzan, deocamdată toţi operatorii economici din judeţ, atât comercianţii, cât şi distribuitorii, sunt informaţi cu privire la noua directivă europeană. „Desfăşurăm o campanie de informare şi consiliere pe tema ţigaretelor cu tendinţă redusă de aprindere. Ele pot fi recunoscute după inelele din hârtie, care pot fi analizate doar cu ajutorul unor lămpi cu ultraviolete“, a declarat Romi Cărmăzan. Acesta a  adăugat că operatorii sunt obligaţi să verifice ţigările înainte de a le scoate la vânzare, întrucât recepţia mărfii se face nu doar cantitativ, ci şi calitativ. Iar pentru că de săptămâna viitoare, inspectorii încep controalele, agenţii economici ar face bine să se conformeze noii directive. Altfel, dacă nu sunt în regulă, producătorii riscă amenzi cuprinse între 3.000 şi 30.000 de lei, în timp ce distribuitorii şi comercianţii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 700 şi 7.000 de lei.

2 comentarii la „Stocurile de ţigarete, verificate de Protecţia Consumatorului

 • 24 noiembrie 2011 la 1:42
  Legătură permanentă

  Aberatie mai mare n-am pomenit, 200 de ani am fumat asa cu tigarile astea proaste si acuma gata, trebuie sa dam foc la stocurile ramase pe motiv ca nu se sting singure :))…ce oameni…

 • 25 noiembrie 2011 la 11:45
  Legătură permanentă

  Da tigarile astea noi, care opresc alimentarea cu oxigen, au aviz sanitar? Nu sunt daunatoare sanatatii?
  :))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.