Stiri

Ştiri

Întâlnire a birourilor de consiliere pentru cetăţeni
Reprezentanţii Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) din Regiunea Vest s-au întâlnit, ieri, la Cinciş, în vederea discutării şi adoptării strategiei de dezvoltare regională a acestor organisme neguvernamentele pentru perioada 2009-2015. Strategia de dezvoltare a BCC din Regiunea Vest va urmări creşterea rolului jucat de aceste organisme neguvernamentale în societate, precum şi sprijinirea Asociaţiei Naţionale a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni. BCC au fost create în baza unor proiecte cu finanţare europeană, pentru a răspunde nevoii de informare şi consiliere a cetăţenilor din România. (A. Năstase)

Au tăiat ilegali arbori
Doi săteni din Vaţa de Jos sunt acuzaţi că au tăiat ilegal arbori şi au furat materialul lemnos, motiv pentru care pe numele lor s-au întocmit dosare penale. Cei doi au fost surprinşi, la sfârşitul lunii trecute, de o patrulă mixtă formată din poliţişti şi jandarmi, ei neputând prezenta documentele legale solicitate de oamenii legii. În urma cercetărilor, s-a stabilit că sătenii sunt vinovaţi de acuzaţiile aduse. Materialul lemnos a fost ridicat şi confiscat de către lucrătorii de la Ocolul Silvic din Baia de Criş. (A. Năstase)

Afişarea rezultatelor de la Bac
Prima afişare a rezultatelor la bacalaureat este programată pentru mâine, până la ora 16.00, iar imediat după aceea şi până la ora 20.00 vor putea fi depuse contestaţiile, potrivit metodologiei de organizare şi funcţionare a examenului. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. (A. Năstase)

Ministrul zice că pensiile se vor plăti
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, ieri, că graficul privind creşterea pensiilor va fi respectat, în pofida dificultăţilor economice şi că speră ca plata salariilor, a pensiilor şi a alocaţiilor să poată fi făcută până la sfârşitul anului pentru că sunt cheltuieli obligatorii. “Sper să reuşim să plătim salariile, pensiile şi alocaţiile, care reprezintă cheltuieli obligatorii pentru noi. Acestea sunt pe un rang prioritar şi sunt plătite primele“, a afirmat ministrul Muncii. Sârbu a adăugat că temerile apărute în rândul sindicatelor privind eventuale întârzieri sau blocări de plăţi în sistemul bugetar nu sunt întemeiate.

Vacanţe pentru copii instituţionalizaţi
În perioada 6-12 iulie, 25 de copii instituţionalizaţi, de la Casele Familiale din cadrul Complexului de Servicii Orăştie, centru rezidenţial aflat în subordinea Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Hunedoara, vor pleca în tabără la mare, în Staţiunea Venus. Tabăra va fi sponsorizată de Asociaţia Parrains d’Orastie, cu sediul în oraşul Fenouillet – Franţa. În luna martie a acestui an, şase copii de la Casele Familiale Orăştie au vizitat Franţa, invitaţi fiind de asociaţia franceză la manifestările prilejuite de aniversarea a 10 ani de înfrăţire a celor două oraşe, Orăştie şi Fenouillet. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura