Stiri

Ştiri – 26.06.2009

Aproape 600 de locuri de muncă vacante
Ca la fiecare sfârşit de lună, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara organizează în reţeaua teritorială a instituţiei, Bursa locurilor de muncă. Aceasta se va desfăşura astăzi, între orele 9:00 şi 13:00, în agenţiile din Deva, Hunedoara, Orăştie, Haţeg, Brad, Călan, Simeria, Ilia, Petroşani, Lupeni, Vulcan, Petrila, agenţii economici oferind aproape 600 de locuri de muncă vacante, cele mai multe (144) în domeniul construcţiilor, urmat de industria uşoară, cu 106 locuri de muncă vacante şi alte 65 în domeniul silviculturii, unde se caută în special muncitori necalificaţi pentru ciupercării. (N.Ebner)
 
Ceremonie oficială
Astăzi, începând cu ora  9.30, Prefectura Hunedoara organizează o serie de manifestări publice consacrate sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional şi care se vor desfăşura în Piaţa Tricolorului din Deva (între IPH şi Ulpia Shopping Center). Prezentarea onorului, binecuvântarea Drapelului şi înălţarea acestui simbol naţional sunt programate pentru ora 10.30, după discursurile oficialităţilor. Ceremonia oficială se va încheia la 10.45 cu defilarea Gărzii de Onoare. (N.Ebner)
Cărăuşii de persoane rămân după gratii
Ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au judecat recursurile a cinci inculpaţi, dintre care doi sunt de cetăţenie turcă, reţinuţi la sfârşitul lunii mai 2009, fiind acuzaţi că treceau fraudulos diferite persoane peste graniţă. Cei cinci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, al cărui lider se află în Turcia şi care avea ca scop organizarea activităţii de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, de către cetăţeni turci, care încercau în acest mod să ajungă în spaţiul Schengen. (S. Popa)
 
Mandate prelungite
Tot ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au rejudecat recursurile declarate de 18 inculpaţi din „Dosarul maşina de cusut SINGER”, luându-se măsura prelungirii stării de arest preventivă a acestora. Inculpaţii, printre care este şi un cetăţean italian, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii de înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave. În urma judecării recursurilor, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor cu încă 30 de zile pentru cei 17 inculpaţi majori şi cu 20 zile pentru inculpatul minor. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura