Stiri

Stiri – 18.06.2009

Nu sunt bani pentru bacalaureat
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, că cheltuielile pentru desfăşurarea examenului de bacalaureat sunt acoperite greu. La rândul său, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat că există riscul ca profesorii supraveghetori să nu participe la examenul de bacalaureat, deoarece nu sunt bani prevăzuţi pentru plata acestei activităţi. El a precizat că nu există un ordin al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) pentru clarificarea modului de plată a supravegherii la examenul de bacalaureat şi că, de aceea, există riscul ca profesorii să nu se prezinte, ei nefiind obligaţi să participe la supraveghere dacă nu sunt remuneraţi.
 
Hărţuirea se pedepseşte cu închisoare
Hărţuirea se pedepseşte cu închisoare de la trei la şase luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, potrivit noului Cod Penal pentru care Guvernul a lansat săptămâna trecută procedura asumării. “Hărţuirea reprezintă fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte fără drept sau fără un interese legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere. Ea se pedepseşte cu închisoare, de la trei la şase luni, sau cu amendă“.
 
Teste gratuite pentru depistarea cancerului mamar şi uterin
Ministerul Sănătăţii va demara, în 2009, în premieră, două programe de screening pentru depistarea precoce atât a cancerului mamar, cât şi a celui de col uterin. Astfel, mai mult de trei milioane de femei cu vârstă peste 40 de ani vor beneficia gratuit de mamografii în spitalele judeţene şi în unităţi mobile. De asemenea, numai anul acesta, 600.000 de femei vor fi testate gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, prin teste Babeş-Papanicolau. Ministerul Sănătăţii are, pentru 2009, pentru aceste programe, 72 de milioane de lei“, a spus Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.
 
“Cangurul” i-a trimis în tabără
În urma participării la Concursul Cangurul, proba de baraj, judeţului Hunedoara i s-au atribuit un număr de şase locuri în tabăra de la Poiana Pinului (trei pentru clasele III-IV şi respectiv trei pentru V-VI ) şi un loc. Unul dintre criteriile de selecţie a fost participarea la toate etapele concursului, iar elevii care vor pleca în tabără provin de la şcoli generale din Orăştie, Vulcan, Deva, Lupeni. În tabăra internaţională din Grecia va pleca Alexandru Marius Roncea de la Şcoala Generală Crişcior, care a obţinut punctajul maxim dintre elevii claselor III-VI. (N. Ebner)
 
Sesiune de formare
Asociaţia AutomotiVEST organizează în data de 19 mai 2009, o sesiune de formare privind Standardele de Calitate folosite în Industria Construcţiilor de Maşini. Cursul urmează să aibă loc la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, din Timişoara, începând cu ora 9.00. Sesiunea de formare privind standardele de calitate se adresează tuturor companiilor din domeniul construcţiilor de maşini (automotive), din Regiunea Vest, interesate de soluţii de îmbunătăţire a sistemului propriu de calitate şi de stabilirea unei relaţii de colaborare cu centre de cercetare din regiune. Sesiunea va fi susţinută de un trainer certificat Six Sigma.
 
Acuzat de proxenetism
Un bărbat de 53 de ani, din municipiul Hunedoara, fără antecedente penale, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. El este acuzat că în perioada 2007-2009 a plasat o minoră în vârstă de 16 ani, din oraşul Călan, către mai multe persoane, pentru a întreţine raporturi sexuale contra unor sume de bani. (A. Năstase)
 
Hoţii de biserici au fost prinşi
Cinci tineri din Petroşani sunt cercetaţi pentru mai multe spargeri, dintre care una la o biserică ortodoxă din localitate. Potrivit poliţiştilor, hoţii au forţat intrarea în Biserica ortodoxă Sfânta Treime din Petroşani, de unde au furat banii din cutia milei. Preoţii au reclamat dispariţia a peste 700 de lei. Tinerii sunt cercetaţi şi pentru alte spargeri şi tentative de furt calificat din magazine şi locuinţe. Mai multe lăcaşuri au fost sparte în judeţul Hunedoara, hoţii furând banii din cutia milei. (S. Popa)
 
Drum închis pentru lucrări
Din cauza unor lucrări pe DN7 la tronsonul Deva- Arad, traficul rutier va fi închis în perioada 20 iunie-orele 00.00 şi 21 iunie-orele 24.00. Pentru relaţia NĂDLAC-ARAD-DEVA, traficul va fi deviat: DN7 (Nădlac-Arad) – DN 69(Arad –Timişoara)- DN6 (Timişoara-Lugoj –Caransebeş) – DN 68 (Caransebeş- Haţeg) – DN66 (Haţeg-Simeria-Deva). Pentru relaţia DEVA –ARAD devierea se face pe DN 76 (Deva- Brad –Vârfurile) – DN79A (Vârfurile –Ineu – Chişineu Criş) DN79 (Chişineu Criş-Arad).(N.Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura