Stiri

Stiri

 Ploi şi vijelii în judeţ
Meteorologii au emis, ieri, o avertizare cod galben de ploi şi vijelii care vizează întreaga ţară, cu excepţia Crişanei şi a unei părţi din Banat, valabilă de astăzi de la prânz până mâine seară. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 11 iulie, ora 12.00 – 12 iulie, ora 21.00, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în sudul, centrul şi estul ţării şi se va caracteriza prin averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie. Meteorologii spun că ploile care vor cădea vor fi uneori torenţiale, cantităţile de precipitaţii aşteptate urmând să fie între 25 şi 30 de litri pe metrul pătrat, însă izolat putând ajunge şi la 50 de litri pe metrul pătrat. (A. Năstase)

Angajaţii Apa Serv, în şomaj tehnic
Apa Serv Valea Jiului îşi va trimite angajaţii în şomaj tehnic pe o perioadă de circa două săptămâni, pentru a se echilibra financiar. Mai precis, regia vrea să profite de măsurile anticriză oferite de stat, susţine conducerea şi, prin rotaţie, să-şi ţină în şomaj o treime din angajaţi cu 75 la sută din salariul de bază. Măsura se va aplica de la mijlocul acestei luni şi până în septembrie, iar directorul regiei de apă şi canal susţine că are acordul sindicatelor pentru această măsură. „Având în vedere situaţia economică delicată a societăţii, am luat măsura, împreună cu sindicatele, să profităm de programul anticriză al guvernului, care ajută IMM-urile aflate în dificultate. Mai exact, să nu se plătească anumite dări la stat pentru personalul care are contractul de muncă suspendat. De acord cu sindicatele tot personalul, prin rotaţie, va avea contractul de muncă suspendat în perioada 15 iulie -1 septembrie”, declară directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Nicolae Ivănuş. (D. Istudor)

Hunedoreanul tâlhar a fost arestat
Hunedoreanul care a tâlhărit mai mulţi pensionari a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Hunedoara pentru o perioadă de 29 de zile. Dumitru T., de 28 de ani, este acuzat că a vizitat mai multe cunoştinţe, în general bătrâni, pe care i-a tâlhărit apoi. Astfel, în luna noiembrie a anului trecut, hunedoreanul se afla în locuinţa unui bărbat, pe care l-a agresat, l-a închis apoi şi l-a abandonat în casă. De asemenea, în perioada ianuarie-aprilie 2009, bărbatul a făcut mai multe vizite la domiciliul lui Ioan R., de 80 de ani, din Hunedoara, de la care a furat 4.000 de lei. Pe 15 aprilie, acelaşi tâlhar se afla, susţin poliţiştii, în vizită la o femeie de la care a furat  mai multe articole de îmbrăcăminte în valoare totală de 1.500 lei. (A. Năstase)

  Defileul, închis pentru camioane
TIR-urile cu o greutate mai mare de 20 de tone vor avea interzis să circule prin Defileul Jiului până la sfârşitul anului. Transportatorii care foloseau ruta din Defileul Jiului vor avea mai multe alternative de a ajunge la destinaţie. Astfel pot merge pe DN 66 (Târgu-Jiu – Filiaşi) – DN 6 (Filiaşi – Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş) – DN 68 (Caransebeş – Haţeg) – DN 66 (Haţeg – Petroşani). DN 67 (Târgu- Jiu – Râmnicu-Vâlcea) – DN 7 (Râmnicu-Vâlcea – Brezoi – Sibiu – Simeria) – DN 66 (Simeria – Haţeg – Petroşani); DN 67 (Târgu-Jiu – Drobeta Turnu Severin) – DN 6 (Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş) – DN 68 (Caransebeş – Haţeg) – DN 66 (Haţeg – Petroşani). (D. Istudor)

Bilete la ordin emise fără a avea acoperire
Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Deva efectuează cercetări privind doi administratori de firme, acuzaţi că au emis bilete la ordin în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, fără a avea disponibil în cont. Biletele la ordin au fost emise în numele societăţilor comerciale administrate de cei doi, firme care erau  dizolvate, şi priveau plata unor mărfuri achiziţionate de la mai mulţi furnizori de pe raza municipiului Deva. Ulterior, mărfurile cumpărate au fost revândute sub preţul de achiziţie, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 25 la sută. Suspecţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. (A. Năstase)

Trei candidaţi la postul de secund
Tehnicianul Constantin Olariu a renunţat la postul de antrenor secund de la Mureşul Deva şi a rupt o colaborare de cinci ani cu antrenorul Gică Barbu, actualul antrenor principal al devenilor. Olariu l-a urmat pe Cristi Dulca la echipa de Liga I, FC Vaslui ca şi antrenor secund. „Nu putea să spună nu unei asemenea oferte. În locul lui am trei variante pentru antrenor secund. Eu cred că Elek Szemely e potrivit, întrucât e un băiat de mare caracter şi înseamnă ceva pentru fotbalul devean”, a spus Gică Barbu. Celelate variante pentru postul de antrenor secund sunt jucătorul Cristi Zaiaţi şi antrenorul de la centrul de copii şi juniori, Dan Ardelean.

Unii pleacă, alţii vin
Mureşul Deva s-a despărţit deja de cinci jucători şi a adus deocamdată doar doi juniori de la Sibiu. Vârtic, Pisoiu, Albinaru, Chirciu şi Mila fie şi-au încheiat contractele cu Mureşul, fie au fost anunţaţi că nu mai intră în vederile antrenorului Gică Barbu, astfel că nu mai sunt în lot. Au venit în schimb doi tineri jucători de la Sibiu, mai ales că după despărţirea de Savin postul juniorului, obligatoriu la liga secundă, este încă neacoperit pentru Mureşul Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura