Stiri

Ştiri

Invazie de …speranţe
Rămasă fără doi dintre cei mai talentaţi tineri jucători, Daniel Vădrariu şi Filip Alexandru, care-şi caută un viitor mai bun la FC Vaslui, Jiul a fost invadată de jucători din ligile inferioare care speră să facă pasul spre eşalonul doi. Antrenorul Daniel Timofte a declarat că are în probe nu mai puţin de 28 de jucători care au venit să-şi încerce norocul de a juca în liga a doua. Printre cei testaţi se află şi un atacant de 20 de ani, Sergiu Ungureanu, care a mai jucat în Italia. ”Este o perioadă de acomodare în care testăm mai mulţi jucători, pentru a avea de unde alege”, a apus Timofte.

Drăghici se operează la menisc
Jucătorul echipei Jiul, Constantin Drăghici, nu a putut fi la reunirea lotului din motive medicale, însă şi-a prelungit contractul pentru încă o perioadă de trei ani de zile cu gruparea petroşeneană. Oficialii Jiului au declarat că în curând jucătorul va fi supus unei intervenţii chirurgicale la menisc şi va absenţa de pe gazon întreg turul de campionat.

Bănică a ales FC Drobeta
Portarul Nicuşor Bănică, cel care în sezonul trecut a apărat poarta Minerului Lupeni, se află în negocieri cu FC Drobeta Turnu Severin. Nicuşor Bănică a evoluat la echipa din Valea Jiului doar sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova. Bănică şi-a reziliat contractul cu oltenii şi a demarat negocierile cu gruparea de pe malul Dunării. „Încă nu am semnat. Dacă ne vom înţelege, mi-aş dori să rămân la FC Drobeta”, a explicat portarul de 25 de ani.

Nu are voie să părăsească satul
Bărbatul care şi-a ucis concubina cu coasa, în satul Densuş, este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara luând măsura interzicerii de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile. Miercuri seara, bărbatul, împreună cu concubina lui, fiul şi nora acesteia, se aflau la cosit în apropierea satului Densuş. Săteanul a tăiat-o pe femeie cu coasa, din greşeală susţine el. Până la sosirea ambulanţei, victima a pierdut atâta sânge încât a murit. (A. Năstase)

Cercetat pentru abuz de încredere
Un bărbat de 50 de ani din comuna Certeju de Sus, care a achiziţionat de la o societate un autoturism în valoare de 7.900 de euro, achitând 3.000 de euro, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere. Potrivit poliţiştilor, săteanul a cumpărat maşina, a achitat avansul, dar ulterior a vândut-o, nemaiachitând restul de bani, de 4.900 de euro. În aceste condiţii, el s-a ales cu dosar penal. (A. Năstase)

Cazier judiciar şi pentru firme
IPJ Hunedoara eliberează şi certificate de cazier judiciar pentru persoane juridice. Acesta poate fi obţinut, pentru început, numai de la ghişeul situat la sediul IPJ Hunedoara. Pentru a obţine un astfel de document, persoanele juridice interesate trebuie să depună următoarele documente: cerere tip, completată cu majuscule, semnată şi ştampilată de către conducerea societăţii, certificat de înregistrare la Oficiul Registrului, chitanţă de 10 lei, timbru fiscal de un leu, împuternicire sau delegaţie pentru reprezentantul legal al soceităţii care depune şi ridică cererea, buletinul sau cartea de identitate a reprezentantului. Termenul de eliberate al certificatului este de cel mult trei zile lucrătoare  de la depunerea documentaţiei. (A. Năstase)

Abandonuri la raliul off-road
Cel puţin 20 de abandonuri au fost înregistrate în primele patru zile ale raliului off-road Transilvania Adventure Trophy care se desfăşoară, până astăzi, prin zonele de munte ale judeţului Hunedoara. Nu au lipsit cazurile în care competitorii au suferit diverse accidentări din cauza traseului extrem de dificil pe care l-au avut de parcurs şi a ploilor care au căzut în fiecare zi de concurs. „În ciuda faptului că au fost multe abandonuri şi incidente, concurenţilor le place acest raliu. Străinii sunt foarte bine pregătiţi din punct de vedere logistic, dar românii dau dovadă de mai mult spirit tehnic“, a apreciat, ieri, ofiţerul de presă al raliului, Laura Pascu. În concurs sunt reprezentate 15 ţări europene, cu aproape o sută de echipaje. (Agerpres)

Bani europeni pentru infrastructura din Petrila
Ieri, a avut loc ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru proiectul: „Modernizare Strada Republicii – Cimpa din oraşul Petrila” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, depus de către Consiliul Local Petrila. Acesta vizează modernizarea infrastructurii de transport din oraşul Petrila în vederea facilitării accesului cetăţenilor în zonă, aducându-şi contribuţia la protecţia mediului în oraş. Proiectul este în valoare totală de 23 milioane de lei, finanţarea nerambursabilă fiind asigurată de Uniunea Europeană. (N. Ebner)

Poliţiştii vor să iasă în stradă
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Administraţiei şi Internelor (SNPPC) va trece, în perioada următoare, la proteste sindicale la nivel naţional şi va informa toate organizaţiile internaţionale dacă primul ministru şi şeful statului nu intervin pentru alocarea resurselor bugetare necesare desfăşurării activităţii structurilor Poliţiei Române. SNPPC, care reprezintă interesele a peste 50.000 de membri, a informat în scris Preşedinţia României, Guvernul şi conducerea MAI în legătură cu situaţia alarmantă în care se află Poliţia Română, din cauza fondurilor bugetare insuficiente alocate şi a lipsei de efective. SNPPC a precizat că scăderea efectivelor de poliţie s-a accentuat, ajungând în luna mai 2009 la aproximativ 8.000 de poliţişti, ceea ce reprezintă un deficit de 12 la sută din necesarul de efective prevăzute în statele de organizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.