Stiri

Stiri – 04.06.2009

Protest pe turnul de răcire
Ieri, un hunedorean s-a urcat pe un turn de răcire din incinta Fabricii de oxigen al combinatului siderurgic şi nu a mai vrut să coboare, până nu vine primarul municipiului să-i spună ce îl doare. Edilul şef, Ovidiu Hada, s-a deplasat la faţa locului şi a aflat că bărbatul este nemulţumit, deoarece baraca în care îşi duce veacul va fi distrusă, ca urmare a mutării unei ţevi de gaz. Într-un final, omul a fost convins să coboare de pe turn. (A. Năstase)

Vizită la părinţii din puşcărie
Mâine, începând cu ora 11, în clubul din incinta Penitenciarului Bârcea Mare, se va desfăşura o întâlnire între deţinuţi şi copiii acestora. Micuţii care îşi vor vizita părinţii aflaţi după gratii au vârste cuprinse între patru şi nouă ani. Asemenea întâlniri au loc pentru a menţine legăturile dintre deţinuţi şi familiile lor. (A. Năstase)

Mineri trimişi în pensie
Peste 660 de mineri din Valea Jiului vor fi trimişi la pensie până la sfârşitul anului 2009, după o decizie luată de Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale a Huilei. Pensionările “forţate” se vor face în rândul tuturor categoriilor de personal, iar angajaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare trebuie să îşi facă dosarul de pensie până în data de 5 iunie, fără nici o excepţie. (D. Istudor)
Tinerii îşi primesc terenurile
Astăzi, la ora 12.00, în zona Archia, 30 de familii de tineri care au primit loturi destinate construcţiei de locuinţe vor intra în posesia terenurilor pe care îşi vor construi casele. Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, va semna la faţa locului procesele verbale de punere în posesie a terenurilor. (A. Năstase)

Cetate a rămas fără pivot
Pivotul Zsanett Borbely de la Cetate Devatrans, fostă componentă a naţionalei Ungariei s-a transferat la Ştiinţa Baia Mare. Borbely (31 de ani, 1.78 metri şi 75 de kilograme) a mai evoluat la echipele Vasas Budapesta, Cornexi Alcoa, Dunaferr, Kiskunhalas, Hodmezovasarhely şi Oţelul Galaţi. Ştiinţa Baia Mare, echipă antrenată de Ioan Băban, a încheiat sezonul 2008-2009 pe locul patru şi va juca, pentru a treia oară consecutiv, în Cupa EHF.

Duel cu Voinţa Sibiu
Retezatul Haţeg, campioana Ligii a IV-a Hunedoara, va juca în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu CSU Voinţa Sibiu, lidera Ligii a IV-a Sibiu. Meciul se va disputa pe teren neutru, la Alba Iulia, miercuri, 17 iunie, de la ora 18.00. Retezatul Haţeg a câştigat campionatul cu un avans de 6 puncte faţă de următoarea clasată, Aurul Brad. Din cele 28 de meciuri disputate, Retezatul a câştigat 23, pierzând cinci, înscriind 87 de goluri şi primind 33. Echipa din Haţeg a jucat, în cel de-al treilea eşalon românesc, un singur sezon, în urmă cu două decenii, pe vremea când era pregătită de regretatul Dumitru Vizitiu. Fiul acestuia face parte din lotul de acum al Retezatului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.