Ştiinţa îşi face calcule de performanţă

11 x 1 rugby stiinta petrosani (2)Ciprian Marinuţ

Festivitatea de prezentare a lotului echipei de rugby Ştiinţa Petroşani pentru noul sezon a adunat, ieri, „oameni cu greutate” în Sala Senatului Universităţii din Petroşani. Şefii Universităţii, reprezentanţii autorităţilor şi politicienii prezenţi au vorbit de reînvierea performanţei la unica grupare din judeţ angrenată în campionatul naţional de rugby şi au făcut promisiuni de sprijinire a echipei. Rămâne de văzut câte din vorbele frumoase vor deveni realitate şi vor contribui efectiv la succesul rugbiştilor în cel de al 66-lea an de existenţă a clubului.

Multe promisiuni
Pe lângă oficialii şi componenţii lotului, la festivitatea de prezentare a lotului de jucători au participat şefii Universităţii Petroşani, un reprezentant al Consiliului Judeţean şi primarii din Vulcan şi Simeria. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, şi primarul Simeriei, Emil Rîşteiu, fost absolvent al Facultăţii din Petroşani, au promis că vor ajuta echipa. „Eu vreau să-i felicit pe jucători pentru performanţa din sezonul trecut, când s-au situat pe locul al treilea în Divizia Naţională, chiar dacă au avut condiţii vitrege. În ceea ce priveşte sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean, acesta va fi la fel ca şi anul trecut, în valoare de 50.000 de lei”, a declarat Tiberiu Balint. Gheorghe Ile a afirmat că va pune la dispoziţia echipei de rugby terenul echipei de fotbal CS Vulcan pentru antrenamente, aşa cum s-a întâmplat şi în alţi ani, atunci când vor avea nevoie. Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu, a precizat că va ajuta echipa petroşăneană să aibă cât mai multe meciuri demonstrative în judeţ, pentru a putea fi promovată cât mai bine şi în afara Văii Jiului.

Puţine transferuri
Oficialii echipei de rugby au anunţat lotul de jucători şi noile achiziţii cu care „studenţii” au dat startul pregătirilor pentru începerea noului sezon competiţional. „Ştiinţa” are deja semnăturile a trei jucători pe serviciile cărora va conta din noul sezon competiţional. Alin Sofian, de 24 de ani, a venit pe postul lui Lucian Mureşan plecat la RC Timişoara, Florin Ţandea, 19 ani, a fost transferat de la Cluj, iar Remus Zamfirescu, 18 ani, vine de la o grupare din nordul ţării. „Ştiinţa a pierdut în această iarnă un singur jucător de valoare şi anume pe Lucian Mureşan, plecat la RC Timişoara. Cei trei jucători transferaţi acum au cochetat cu loturile naţionale şi se integrează perfect în proiectul nostru ca în următorii trei ani să nu pierdem nici un joc. Eu sper să începem cu dreptul noul sezon şi să fim într-o continuă urcare. Faţă de alte echipe, atuul nostru va fi tinereţea”, a spus antrenorul Alexandru Lupu. Preşedintele secţiei de rugby, Dacian Ciodaru, a punctat că echipa are nevoie de spectatori. „Vreau să le mulţumesc liderilor studenţilor care ne-au fost alături de câte ori am avut nevoie de suporteri. Tradiţia ne obligă să avem rezultate în continuare, pentru a accede în Superligă”, a spus Dacian Ciodaru. „Ştiinţa” va debuta în noul sezon din Divizia Naţională pe data de 5 aprilie.
Lotul Ştiinţei: Vlad Toma, Vlad Lăcătuşu, Răzvan Bîrlădeanu, Marian Nastăsiei, Florin Sanda, Mirel Popescu, Gheorghe Horghidan, Alin Dinu, Bogdan Pârvu, Ovidiu Melniciuc, Cătălin Toma, Vlad Popa, Dumitru Timofte, Georgiu Andrei, Ciprian Chiriac, Florin Coge, Daniel Ivan, George Pătraşcu, Teodor Paraipan, Cristian Carvaţchi, Raul Vîlceanu, Remus Zaharescu, Alin Sofian, Radu Vărăşeţ, Adrian Mihalachi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare