„Steluţele” gimnasticii cautã strãlucirea în strãinãtate

Ciprian Marinuţ

Junioara I Ana Maria Ocolişan, de la CNS CSS „Cetate” Deva, şi alte trei colege din Lotul Naţional de Junioare vor participa la o competiţie internaţională din cadrul „Moreau Gymnastic Circuit 2012”, care va avea loc în Franţa, la finalul săptămânii. Alte şase gimnaste mai mici (junioare II şi III) de la clubul devean vor lua startul, tot în weekend, la competiţia „Memorial Laza Krstic – Marica Dzelatovic”, din Serbia.

Confirmări pentru promovare
Vicecampioană naţională la individual compus şi medaliată cu aur la sol, Ana Maria Ocolişan a fost aleasă în „careul de aşi”, care va reprezenta România la „Trofeul Oraşului Arques”, ultimul concurs de top al anului 2012. Sportiva de la CNS CSS „Cetate” va concura la junioare I alături de Paula Tudorache de la Dinamo Bucureşti, în vreme ce Anda Butuc (CSS 2 Bucureşti) şi Cristina Vrabie (Steaua Bucureşti) vor evolua la junioare II, ele fiind la debutul în competiţiile internaţionale. „Aşteptăm ca Ana Maria şi Paula să confirme evoluţiile valoroase de la competiţiile interne şi internaţionale din acest an şi la întrecerea din Franţa. Pentru cele două debutante, sperăm să păşească cu dreptul în arena competiţională internaţională”, a spus Cristian Moldovan, antrenorul de la Lotul Naţional de Junioare, care le va însoţi pe cele patru sportive în Franţa. Orice clasare pe podium la această ultimă competiţie a anului poate însemna un argument în plus pentru Ana Maria Ocolişan în tentativa de împlinire a visului de a fi promovată la Lotul Olimpic de Senioare.
Ajuns la a 17-a ediţie, turneul internaţional de la Arques face parte din „Moreau Gymnastic Circuit 2012” şi va fi găzduit de unul dintre cele mai moderne complexe de gimnastică din Europa, în 7 şi 8 decembrie. La concurs, şi-au anunţat participarea peste 600 de gimnaşti şi gimnaste din 12 ţări, şi anume: Germania, Belgia, Franţa, Canada, Finlanda, Marea Britanie, Indonezia, Luxemburg, Rusia, Suedia, Elveţia şi România.

Speranţele concurează în Serbia
„Laboratorul performanţelor” gimnasticii româneşti de la Deva îşi va testa cele mai recente „invenţii” la competiţia internaţională „Memorial Laza Krstic – Marica Dzelatovic”, fostul DKMT, programată în acest weekend, la Novi-Sad, în Serbia. Carmen Ghiciuc, Alisia Botnaru şi Denisa Florea, antrenate de Gina Gogean şi Cristinel Micu, vor lua startul la categoria junioare II, la fel ca şi Ioana Nicoară, antrenată de Adela Popa şi Ioan Coroiu. În concurs, vor intra şi debutantele Georgiana Vieru şi Denisa Golgota, antrenate de Mirela Dicu şi Cristian Enoiu, care vor participa la categoria junioare III. „Sunt sigur că gimnastele noastre vor reuşi să fie prezente pe podium în Serbia. Mai important însă decât medaliile este ca gimnastele să acumuleze experienţă competiţională, motiv pentru care schimbăm componentele delegaţiei de la o competiţie la alta”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. Gimnastele clubului devean vor pleca la Novi-Sad vineri, cu o zi înainte de concurs, iar delegaţia va fi supervizată de antrenorii Cristinel Micu şi Ioan Coroiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa României, „afacere hunedoreanã”

Karatiştii de la Dacicus Orăştie şi Heian Deva au dominat ediţia 2012 a „Cupei României” stilul shotokan, departamentul Eur&ka, desfăşurată...

Ilie Toma, noul director al Casei de Pensii

Printr-un ordin al preşedintelui Casei de Pensii, de astăzi, noul director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara este social-democratul Ilie

Mircia Muntean: „Devenii sunt partidul meu. De aceea nu am acceptat niciodată ca Deva să fie o anexă a Consiliului Judeţean”

Toate rezultatele obţinute de Mircia Muntean (foto) în campaniile electorale relevă faptul că locuitorii municipiului Deva au fost întotdeauna alături

Închide