Cupa României, „afacere hunedoreanã”

Ciprian Marinuţ

Karatiştii de la Dacicus Orăştie şi Heian Deva au dominat ediţia 2012 a „Cupei României” stilul shotokan, departamentul Eur&ka, desfăşurată la finalul săptămânii la Timişoara, ambele cluburi fiind pe podium în clasamentul general pe echipe.
Cei 52 de sportivi de la Dacicus Orăştie au obţinut 41 de medalii, iar clubul condus de Nicolae Iordăchescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală, cu 140 de puncte, înaintea celor de la Shodan Timişoara, cu 100 de puncte. Sportivii juniori şi seniori consacraţi au reuşit să obţină şi câte trei-patru medalii, însă antrenorul Nicolae Iordăchescu a ţinut să-i remarce după acest concurs, pe „veteranii” clubului. „Ne bucură revenirea în competiţii a sportivilor veterani, cu vârste între 30 şi 45 de ani, unii dintre ei concurând din nou după pauze de patru-cinci ani. Grosul medaliilor a fost cucerit de tineri şi seniori, dar doresc să-i remarc în mod deoasebit pe veteranii Mihai Crăciun, Ioan Hriţcu, Sorin Oltean, Nicoleta Vorniceanu, Silvia Morancea şi Cristina Pârvu”, a spus antrenorul Nicolae Iordăchescu.

Heian punctează la viitor
Clubul Heian Deva s-a prezentat la start cu 16 sportivi antrenaţi de Marius Biji şi şi-a trecut în palmares 11 medalii, bilanţ cu care s-a clasat pe locul trei la general, cu 50 de puncte. Şase dintre medaliile obţinute de deveni au venit după clasări pe primul loc, patru după ocuparea locului secund şi una după situarea pe ultima treaptă a podiumului. Cei mai buni din concurs la categoriile lor s-au dovedit a fi Maria Nedelcu (11 ani, la kumite), Andra Daniliuc (17 ani, kumite), Alesia Voicu (5 ani, kata), Diana Josan (12 ani, kata), seniorul Attila Szocs (23 de ani, la kata), precum şi echipa de kata băieţi (7 ani), formată din Andrei Herbeiu, Mihai Martinesc şi Cristian Josan. Mihai Martinesc şi Andra Daniliuc şi-au trecut în cont şi câte o medalie de argint în proba de kata, în vreme ce echipa medaliată cu aur la kata s-a clasat pe locul doi şi în proba de kumite. Tot argint a obţinut şi Alexandru Mariş, sportiv care provine de la clubul Enpi Brad. În fine, ultima medalie pentru Heian a fost cucerită de Bogdan Atinge, clasat pe ultima  treaptă a podiumului la kata. „Rezultatele sunt bune şi promit succese şi mai valoroase în viitor. Seniorul Attila Szocs, medaliat cu aur la kata, provine de la Heian Veţel şi este rodul proiectului karate în şcoală, iniţiat acum câţiva ani de clubul nostru”, a spus antrenorul Marius Biji.
La ediţia 2012 a Cupei României, desfăşurată la Timişoara, au luat startul peste 150 de sportivi de la cluburile din ţară profilate pe stilul shotokan, departamentul Eur&ka.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ilie Toma, noul director al Casei de Pensii

Printr-un ordin al preşedintelui Casei de Pensii, de astăzi, noul director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara este social-democratul Ilie

Mircia Muntean: „Devenii sunt partidul meu. De aceea nu am acceptat niciodată ca Deva să fie o anexă a Consiliului Judeţean”

Toate rezultatele obţinute de Mircia Muntean (foto) în campaniile electorale relevă faptul că locuitorii municipiului Deva au fost întotdeauna alături

Trei spitale din judeţ scapă de datorii

Scuza datoriilor mari nu va mai putea fi folosită – cel puţin o vreme – în câteva dintre spitalele din...

Închide