Staţiunea Pasul Vâlcan abia prinde contur

3 februarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Chiar dacă vineri se va inaugura o telegondolă, care să facă legătura dintre Vulcan şi Pasul Vâlcan, staţiunea abia acum prinde contur. Ani de zile, turiştii care au urcat aici s-au mulţumit doar cu o porţie de aer curat.

Doar o sfoară pe un tambur

Odată cu telegondola, Primăria Vulcan va inaugura două pârtii şi un teleschi, amenajate în Pasul Vâlcan, iar proprietarii de cabane şi căsuţe de vacanţă ar trebui să aştepte turiştii cu uşile deschise. Primarul municipiului, Gheorghe Ile, spune că, până acum, cabanele nu au fost deschise, pentru că iubitorii sporturilor de iarnă nu aveau nimic în munte. Practic, singurele „obiecte” de interes turistic erau un tun, amplasat strategic în mijlocul staţiunii, şi o sfoară pe un tambur, care funcţiona pe post de teleschi. „Nici nu vreau să aud. Acela nu era teleschi, era o sfoară pe un tambur, care acum câţiva ani, i-a şi smuls mâna unui bărbat”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. În plus, nici pârtia nu era amenajată, aşa că turiştii se puteau bucura doar de aerul rece de munte, dar numai în cazul în care puteau străbate drumul desfundat. Ile spune că în staţiune sunt aproximativ 100 de căsuţe de vacanţă, care îşi aşteaptă turiştii, iar anul acesta, va continua proiectul de dezvoltare a staţiunii montane.

Numai pentru amenajarea telegondolei, au fost alocate 33 de milioane de lei, fără TVA, iar investiţia a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. În această staţiune se vor mai amenaja două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de cinci kilometri. (C. Cosman)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Daniel Eremia, jandarm din Petroşani

Bulina neagră

Alin Simota, om de afaceri, consilier judeţean

Primãria Uricani, bunã de platã

Primăria oraşului Uricani trebuie să recupereze câteva sute de mii de lei, atât de la angajaţii aparatului administrativ, cât şi...

Închide