Politica si administratie

Staţiunea Pasul Vâlcan abia prinde contur

Chiar dacă vineri se va inaugura o telegondolă, care să facă legătura dintre Vulcan şi Pasul Vâlcan, staţiunea abia acum prinde contur. Ani de zile, turiştii care au urcat aici s-au mulţumit doar cu o porţie de aer curat.

Doar o sfoară pe un tambur

Odată cu telegondola, Primăria Vulcan va inaugura două pârtii şi un teleschi, amenajate în Pasul Vâlcan, iar proprietarii de cabane şi căsuţe de vacanţă ar trebui să aştepte turiştii cu uşile deschise. Primarul municipiului, Gheorghe Ile, spune că, până acum, cabanele nu au fost deschise, pentru că iubitorii sporturilor de iarnă nu aveau nimic în munte. Practic, singurele „obiecte” de interes turistic erau un tun, amplasat strategic în mijlocul staţiunii, şi o sfoară pe un tambur, care funcţiona pe post de teleschi. „Nici nu vreau să aud. Acela nu era teleschi, era o sfoară pe un tambur, care acum câţiva ani, i-a şi smuls mâna unui bărbat”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. În plus, nici pârtia nu era amenajată, aşa că turiştii se puteau bucura doar de aerul rece de munte, dar numai în cazul în care puteau străbate drumul desfundat. Ile spune că în staţiune sunt aproximativ 100 de căsuţe de vacanţă, care îşi aşteaptă turiştii, iar anul acesta, va continua proiectul de dezvoltare a staţiunii montane.

Numai pentru amenajarea telegondolei, au fost alocate 33 de milioane de lei, fără TVA, iar investiţia a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. În această staţiune se vor mai amenaja două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de cinci kilometri. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura