Comunitate

Staţiunea Geoagiu-Băi, promovată la nivel naţional

Magdalena Şerban

Cele mai importante agenţii de turism şi tur-operatori, dar şi regiunile turistice tradiţionale au fost prezenţi la Târgul de Turism al României – Ediţia de Toamnă, ce a avut loc la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Nu putea lipsi delegaţia oraşului Geoagiu, staţiunea de aici fiind un vector de marketing pentru urbea condusă de primarul Vasile Cărăguţ (foto).
Cu puţin noroc, cei care au călcat pragul evenimentului au putut găsi locuri libere şi reduceri pentru Crăciun şi Revelion. Iar pentru vară, vacanţele au fost oferite chiar şi la jumătate de preţ. Reprezentanţi ai consiliilor judeţene, oraşelor şi comunelor din România şi-au făcut cunoscute tradiţiile, obiceiurile şi frumuseţile meleagurilor autohtone. „Din partea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică – Staţiunea Geoagiu-Băi a fost directorul Traian Melha-Cîndea şi agentul de turism Claudiu Şimonaţi, noi participând împreună cu cei de la Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara (A.D.E.H.), la standul lor. Au fost puse la dispoziţia vizitatorilor o sumedenie de pliante şi broşuri de prezentare, astfel încât lumea să ne cunoască mai bine atât potenţialul turistic, cât şi istoricul. După cum se ştie, cu acest prilej a fost lansată şi o aplicaţie pentru telefoanele mobile în care sunt prezentate frumuseţile turistice ale judeţului, dar şi oportunităţile de cazare şi masă. Concomitent cu accesarea banilor europeni şi a axelor guvernamentale de finanţare a investiţiilor, o latură foarte importantă o constituie cea de promovare continuă a staţiunii noastre. În fapt, este cam singurul nostru motor economic şi trebuie să-l dezvoltăm de la an la an. Ne-am propus să nu ratăm acţiunile de amploare, cu specific turistic, în cadrul cărora putându-se stabili noi contacte de colaborare, se poate lua pulsul în ce priveşte cerinţele turistului în materie de vacanţe şi concedii şi, bineînţeles, se pot aborda pârghii de promovare cu o arie mare de adresabilitate, nu doar de nivel local”, a subliniat primarul Vasile Cărăguţ.
Totodată, edilul a participat la întâlnirea de lucru a Asociaţiei Staţiunilor Balneo, care a avut stand unde s-au distribuit pliante şi cu Staţiunea Geoagiu-Băi. Trebuie precizat că la ediţia din acest an s-au întrecut în oferte peste 230 de firme expozante din 16 ţări. Astfel, s-a ajuns la un grad de internaţionalizare de 21 la sută. De amintit că accesând http://www.cniptgeoagiubai.ro sau adresa de Facebook Cnipt Geoagiu Bai, se pot obţine detalii legate de staţiune, dar şi informaţii referitoare la programele investiţionale ce se implementează deja sau urmează să ia calea finanţării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.