Actualitate

Staţie ecologică de deşeuri, în Brad

04 Florin Cazacu  7574

Nicolle Ebner

 Din cauza sistemului birocratic excesiv şi a amorţelii în care au zăcut instituţiile de stat după alegerile din noiembrie 2008, Primăria Brad este pusă în situaţia de a cere prelungirea termenului de realizare a proiectului „ECO – BRAD, staţie de selectare, transfer şi platformă de compostare“. Termenul de implementare era 29 septembrie 2009, însă, doar la sfârşitul lunii decembrie, staţia ecologică va putea fi pusă în funcţiune.

Proiect cu finanţare europeană
Proiectului „ECO – BRAD, staţie de selectare, transfer şi platformă de compostare” are scopul realizării unui sistem eficient şi durabil de gestionare a deşeurilor în municipiul Brad şi localităţile Crişcior şi Ribiţa, pentru protejarea mediului şi creşterea calităţii vieţii. Investiţia prevede construirea unei staţii de sortare şi transfer a deşeurilor, având ca dotări – echipamente de manipulare automată în staţie, încărcător frontal, motostivuitor, microstaţie de epurare modulară, instalaţie de spălare, containere autocompactoare, precum şi construirea unei staţii de compost, dotată cu platformă şi utilajele aferente – tocător, utilaj cernere, utilaj aerare.
Staţia de selectare, transfer şi platformă de compostare este amplasată în satul Mesteacăn şi are o capacitate de prelucrare de 6.000 tone deşeuri menajere pe an. „Ar trebui, ca în urma derulării acestui proiect, doar a şasea parte din cantitatea de deşeuri din Brad să se mai transporte la groapa de la Rapolt, iar o mare parte din aceasta să fie reciclată”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), menţionând că, în urma reciclării, deşeurile din plastic, hârtie, sticlă, compost (din resturi menajere) şi metal vor fi valorificate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.