Staţia de tratare a apei de la Sântămăria-Orlea a fost inaugurată

05 statie apa prodNatalia Bumbac

Lucrările de modernizare şi reabilitare a Staţiei de tratare a apei de la Sântămăria-Orlea şi a conductelor de aducţiune a apei s-au încheiat, ieri având loc inaugurarea obiectivului. La eveniment au participat şefii administraţiei judeţene, conducerea SC Apa Prod SA Deva, care-i şi beneficiarul proiectului, reprezentanţi ai constructorului şi ai administraţiei locale Haţeg.
Staţia de tratare a apei de la Sântămăria-Orlea asigură apa potabilă pentru Deva, Simeria, Călan, Haţeg şi pentru alte 38 de localităţi rurale, situate în perimetrul dintre Sântămăria-Orlea până la Veţel. Modernizarea şi reabilitarea staţiei a fost posibilă prin proiectul finanţat din fonduri europene „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”, coordonat de SC Apa Prod SA Deva.
Lucrările efective au presupus înlocuirea vechii tehnologii a staţiei de tratare a apei cu una nouă, de ultimă generaţie, dar şi reabilitarea reţelei de aducţiune pentru sistemele de alimentare cu apă a localităţilor Haţeg, Călan, Simeria şi Deva, fiind vorba de o lungime a conductelor de 26.000 de metri. În plus, infrastructura de transport a apei potabile a fost prevăzută cu un sistem de supraveghere, monitorizare şi control, de tip SCADA, care va transmite în timp real către un dispecerat special înfiinţat, date privind debitul, presiunea apei etc. Lucrările de modernizare a obiectivului de la Sântămăria-Orlea au demarat în 8 august 2013, fiind încheiate la începutul acestui an, valoarea totală a acestora fiind de 83.481.632 de lei. Contractul a fost executat de asocierea de firme SC Viva Construct SRL Deva, ACSA Obras e Infraestructuras SA Spania şi SC Sercotrans SRL Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare