Start şi în fotbalul judeţean

04 3 Liga a V-a 25 august - pagina 4Ovidiu Mănăstire

Cel mai mic eşalon fotbalistic judeţean, Liga a V-a, va da startul oficial al competiţiilor organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara în sezonul 2016-2017. La fel ca şi în ultimii ani, va fi o competiţie fără miză, promovarea în Liga a IV-a fiind opţională nu obligatorie.

Mai bine fruntaş la sat
În ultimii ani, din Liga a V-a spre Liga a IV-a au urcat doar CS Ghelari (sezonul 2012-2013) şi Hercules Lupeni, însă, în timp ce prima grupare şi-a obţinut accesul pe teren, echipa din Lupeni a făcut acest lucru pe bază de cerere. În schimb, campioanele ultimelor ediţii nu au dorit să evolueze în Liga a IV-a din cauza costurilor mai mari şi a bazelor sportive care nu îndeplineau  normele minime.

Trei favorite la titlu
În acest sezon, 15 echipe vor face parte din Liga a V-a Hunedoara, Mureşul Pricaz fiind favorită la câştigarea unui nou titlu. Echipa de lângă Orăştie a dominat categoric sezonul trecut, câştigând campionatul cu un avans de 13 puncte faţă de Berianul Beriu. Cea din urmă pare să fie la rândul ei printre protagonistele întrecerii, la fel ca şi CS Comunal Ilia, ocupanta locului 3 în campionatul precedent. Două necunoscute par a fi Dacia 2010 Orăştie, revenită în competiţii după un an de pauză şi CSM Vulcan, echipă nou înfiinţată de autorităţile din oraşul din Valea Jiului.

Programul etapei I, duminică, 28 august, ora 11.00:
CS Ghelari – Ponorul Vaţa
Victoria Dobra – Mureşul Pricaz
Agrocompany Băcia – Dacia 2010 Orăştie
Dacia Boşorod 2016 – AS Sântămărie Orlea
Cerna Lunca Cernii – Berianul Beriu
Zarandul Crişcior – CS Comunal Ilia
Măgura Pui – Sargeţia Bretea Română
CSM Vulcan – stă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.