Start lucrărilor de modernizare a centrului istoric al Devei

Adriana Năstase

Încep lucrările la central istoric al reşedinţei de judeţ! Valoarea totală a contractului de finanţare este 21.875.241 de lei, echivalent a aproape 4,5 milioane de euro- fonduri europene, cu o co­fi­nan­ţare de 2 la sută din bugetul general al mu­nicipiului Deva.

În zona Piaţa Unirii
„Am predat astăzi (n.r.-ieri) con­struc­torului SC Erbaşu Construcţii SA am­pla­samentul pentru realizarea obiectivului de investiţii ((Amenajare zonă pietonală cen­trul istoric)) din municipiul Deva.
La predarea amplasamentului au fost pre­zenţi reprezentanţii Primăriei mu­ni­cipiului Deva, ai Poliţiei Locale Deva, ai firmelor de utilităţi, managerul de proiect, dirigintele de şantier etc.
În prima etapă, constructorul va in­ter­veni asupra zonei Piaţa Unirii unde se vor executa lucrări de decopertare, dezafec­tarea instalaţiei existente de iluminat public, recuperarea materialelor şi a mo­bilierului stradal (bănci, coşuri de gunoi, jardinière) care vor fi refolosite.
Începând de luni, 19 iulie 2021, nu se va mai putea parca pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de pe Bulevardul Iuliu Maniu şi sensul giratoriu din zona Colegiului Naţional Pedagogic ,,Regina Maria” ( în dreptul gangului de ziare, Agen­ţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Academiei de Studii Eco­nomice, restaurantului La Fourchette, Min­vest, restaurantului Casina, Centrului Mi­li­tar Judeţean şi Primăriei Municipiului Deva).
Conducătorii auto vor putea parca ma­şinile în Parcarea Publică din Piaţa Unirii, nr. 8 (în apropierea Primăriei municipiului Deva) care va funcţiona ca şi până acum, în regim cu platăŢ, a declarat edilul şef al Devei, Florin Oancea.

Terasele nu vor fi afectate, în prima etapă
„Zona de terase de pe Bulevardul 1 De­cembrie 1918 nu va fi afectată în prima etapă a lucrărilor de construcţii.
Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spaţiul cuprins între stra­da Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Ma­niu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră na­tu­rală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pie­to­nal. Se va amplasa mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.).
Se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montaţi piloni te­les­copici pentru blocat/deblocat accesul auto) şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi”, a adăugat Oancea.

One thought on “Start lucrărilor de modernizare a centrului istoric al Devei

  • 13 iulie 2021 la 11:39
    Permalink

    Bătaie de joc pe banii devenilor. În loc să rezolve problema străzilor din municipiu, pline de gropi și denivelări, a zonelor verzi și a tufișurilor (incubatoare de țânțari) administrația aruncă banii pe lucrări care nu erau necesare. Partea de la Soho la Prefectură trebuia adusă la nivel, parcă ești cu barca pe valuri, și să rezolve să nu mai intre nici o mașină de la cofetărie înspre Soho. Halal administrație, dar devenii merită pentru că din 1996 sunt la conducere liberalii, care au făcut din Deva unul dintre cele mai deplorabile reședințe de județ. Singurul municipiu reședință de județ fără ieșire la autostradă, din cauza lui moloț, muntean, & Comp.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare