Sport

Start într-o misiune imposibilã

Ciprian Marinuţ

Reinventată sub bagheta lui Titi Alexoi, Retezatul Haţeg începe, azi, returul de campionat, cu obiectivul extrem de ambiţios de a se salva de la retrogradare, în ciuda situaţiei dificile din clasament şi a tinereţii lotului de jucători.

De la agonie, la… fotbal

Retezatul Haţeg a avut cel mai dezastruos tur de campionat din eşalonul trei şi este „lanterna roşie” a seriei a V-a, cu doar o singură victorie şi o unică remiză în cele 15 meciuri care contează. (Zimbrii au mai avut o victorie şi o remiză, cu echipele care s-au retras din campionat, Progresul Gătaia şi Viitorul Sânandrei n.r.). Cu gândul de a spăla ruşinea şi a salva echipa de la retrogradare, oficialii echipei haţegane au apelat, în iarnă, la serviciile lui Titi Alexoi, antrenor recunoscut ca specialist în a redresa formaţiile aflate în derivă şi a inventa echipe competitive din …nimic. „Salvarea de la retrogradare e un fel de misiune imposibilă. Totuşi, vom juca toate meciurile la victorie şi vom arăta că şi la Haţeg poate exista fotbal de calitate. Sper să ne salvăm, însă dincolo de rezultate, obiectivul meu principal e construirea unei echipe competitive, care să câştige meciuri şi să facă spectacol”, a spus Titi Alexoi.

Obligaţi să câştige

Antrenorul „zimbrilor” spune că e echipa e obligată să câştige toate meciurile de acasă, aşa că în partida de azi, de la ora 14.00, din prima etapă a returului, cu Muncitorul Reşiţa, singura variantă e victoria. „Nu avem voie să pierdem puncte acasă, pentru că atunci, şansele noastre de salvare sunt anulate. E o presiune destul de mare asupra jucătorilor, care au o medie de vârstă de 20 de ani, însă sper că talentul lor îi va ajuta să depăşească tracul şi să câştige. Terenul e acceptabil, rezultatele din amicale ne dau încredere şi sper să debutăm cu dreptul”, a spus Alexoi. Tehnicianul ne-a dezvăluit şi componenţa primului 11 pentru partida de azi: Coman – Colţa, Irina, Burcă, Turcu – Enăşesc, Filipescu, Simoniac – Şaucă, Ov. Popescu, Gavriluţ.

Cealaltă echipă hunedoreană din Liga a III-a, CFR Simeria (locul 3), are liber în prima etapă, întrucât trebuia să joace cu Viitorul Sânandrei, care s-a retras din campionat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura