Start într-o misiune imposibilã

26 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Reinventată sub bagheta lui Titi Alexoi, Retezatul Haţeg începe, azi, returul de campionat, cu obiectivul extrem de ambiţios de a se salva de la retrogradare, în ciuda situaţiei dificile din clasament şi a tinereţii lotului de jucători.

De la agonie, la… fotbal

Retezatul Haţeg a avut cel mai dezastruos tur de campionat din eşalonul trei şi este „lanterna roşie” a seriei a V-a, cu doar o singură victorie şi o unică remiză în cele 15 meciuri care contează. (Zimbrii au mai avut o victorie şi o remiză, cu echipele care s-au retras din campionat, Progresul Gătaia şi Viitorul Sânandrei n.r.). Cu gândul de a spăla ruşinea şi a salva echipa de la retrogradare, oficialii echipei haţegane au apelat, în iarnă, la serviciile lui Titi Alexoi, antrenor recunoscut ca specialist în a redresa formaţiile aflate în derivă şi a inventa echipe competitive din …nimic. „Salvarea de la retrogradare e un fel de misiune imposibilă. Totuşi, vom juca toate meciurile la victorie şi vom arăta că şi la Haţeg poate exista fotbal de calitate. Sper să ne salvăm, însă dincolo de rezultate, obiectivul meu principal e construirea unei echipe competitive, care să câştige meciuri şi să facă spectacol”, a spus Titi Alexoi.

Obligaţi să câştige

Antrenorul „zimbrilor” spune că e echipa e obligată să câştige toate meciurile de acasă, aşa că în partida de azi, de la ora 14.00, din prima etapă a returului, cu Muncitorul Reşiţa, singura variantă e victoria. „Nu avem voie să pierdem puncte acasă, pentru că atunci, şansele noastre de salvare sunt anulate. E o presiune destul de mare asupra jucătorilor, care au o medie de vârstă de 20 de ani, însă sper că talentul lor îi va ajuta să depăşească tracul şi să câştige. Terenul e acceptabil, rezultatele din amicale ne dau încredere şi sper să debutăm cu dreptul”, a spus Alexoi. Tehnicianul ne-a dezvăluit şi componenţa primului 11 pentru partida de azi: Coman – Colţa, Irina, Burcă, Turcu – Enăşesc, Filipescu, Simoniac – Şaucă, Ov. Popescu, Gavriluţ.

Cealaltă echipă hunedoreană din Liga a III-a, CFR Simeria (locul 3), are liber în prima etapă, întrucât trebuia să joace cu Viitorul Sânandrei, care s-a retras din campionat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Se vorbeşte de o vreme încoace tot mai mult, prin zona sudică a judeţului, despre un primar al unui oraş...

Teo şi peruanii (sau columbieni, ce-or fi…)

Despre Teo am mai scris, cred că acum vreo doi ani. Îl cunoaşteţi poate, cântă la chitară, ba pe centrul...

Ce „minuni” a gãsit Curtea de Conturi în bugetele locale

Din cei 18 ordonatori de credite locali, ale căror conturi de execuţie au făcut obiectul auditului financiar al Curţii de...

Închide