Start în campionatul municipal de minifotbal Deva

3. Minifotbal 1 septembrie - pagina 4Ovidiu Mănăstire

A XI-a ediţie a campionatului municipal de minifotbal Deva va începe în acest sfârşit de săptămână la baza Realsport. Un număr 24 de echipe de amatori s-au înscris în competiţie, fiecare având şansa să lupte pentru titlul de campioană municipală.

Regulament modificat
Sistemul de desfăşurare a competiţiei a fost modificat faţă de sezoanele trecute, faza finală a întrecerii urmând să se dispute cu partide eliminatorii. O altă noutate este dispariţia Ligii C, echipele urmând să fie grupate doar în două divizii. Cele 24 de grupări înscrise sunt Pera BMW (foto), Roşu, Legiunea Taylor Red, Azaria, Doctorii, Fly Taxi, City Taxi, Alaska, Mureşul Sântuhalm, Pera II BMW, ABS Decor, Electroconat, Templierii, Brad, MDS, Comsid, Grawe, Fizz Bar, Ştiinţa, Profi Football Team, FC Corona, Micro 15, Heidelberg Cement şi încă o grupare ce nu şi-a stabilit numele. Au dispărut din întrecere echipe ca Anonimii, Roben Haţeg, Diavolii Roşii, Voinţa Vălişoara, Liverpool, CS Hanzi, SNLP, iar noutăţile sunt Electroconat, Brad şi Heidelberg Cement.

Ligile se formează după 11 etape
În prima fază a competiţiei, cele 24 de echipe înscrise vor fi împărţite în două serii de câte 12 grupări, prin tragere la sorţi, urmând să joace fiecare cu fiecare câte un singur meci. La finalul celor 11 etape, echipele clasate pe locurile 1-4 din cele două serii vor forma Liga A, din opt grupări, iar formaţiile clasate pe locurile 5-12 din cele două serii vor forma Liga B, din 16 echipe.
Liga A Realsport, compusă din opt echipe, se va juca în prima parte în sistem campionat, tur-retur, fiecare cu fiecare. La finalul sezonului regulat va începe play-off-ul cu meciuri eliminatorii, tur-retur. Astfel, locul 1 va întâlni locul 8, locul 2 va juca cu locul 7, locul 3 va înfrunta locul 6 iar locul 4 se va duela cu locul 5. Câştigătoarele se califică în semifinale iar învinsele vor juca în turneul pentru stabilirea locurilor 5-8. Semifinalele se vor disputa tur-retur iar finalele vor avea câte un singur meci. Campioana şi finalista Ligii A vor primi dreptul de a juca în turneul regional sud-vest pentru calificarea la turneul final al campionatului naţional de minifotbal.
Liga B, formată din 16 grupări, va avea un sistem de desfăşurare tip campionat, dar echipele vor juca o singură dată una contra celeilalte. Pe lângă partidele din campionat, la baza Realsport se va desfăşura şi Cupa României Realsport. Prima fază a acestei competiţii, care va începe în luna noiembrie, se va desfăşura cu grupe de câte patru echipe, meciuri fiecare cu fiecare, urmate de faza eliminatorie care va cuprinde optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele şi finalele. Câştigătoarea şi finalista Cupei României va avea dreptul de a participa la turneul final naţional al competiţiei KO.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare