Cetate, victimă sigură la revenirea în Liga Naţională

2. Handbal Carmen CartasOvidiu Mănăstire

Echipa de handbal deveană va deschide sezonul Ligii Naţionale de handbal feminin, urmând să întâlnească mâine, pe teren propriu, gruparea Corona Braşov. Formaţia antrenată de Ion Mătăsaru are şanse infime în duelul cu medaliata cu bronz din sezonul trecut, alb-albastrele suferind la capitolul lot de jucătoare.

Corona joacă în Europa săptămâna viitoare
Partida contra Braşovului cade cum nu se poate mai prost pentru echipa deveană, care are în lot doar 11 handbaliste, Cetate realizând doar cinci transferuri în această vară. Meciul a fost devansat cu o săptămână faţă de restul etapei, pentru că trupa braşoveană va evolua în 9 şi 10 septembrie în turul I de calificare a Cupei EHF contra grupării bosniace HRK Grude, ambele partide urmând să aibă loc sub Tâmpa.

Amânarea, la latitudinea trupei de sub Tâmpa
Preşedintele grupării devene, Marian Muntean, a încercat să amâne această partidă, dar oficialii Federaţiei Române de Handbal au pasat responsabilitatea în tabăra braşoveană, Cetate având nevoie de acceptul Coronei pentru amânare. De altfel, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, www.frh.ro, ora meciului dintre Cetate şi Corona nu era afişată nici ieri, cu două zile înaintea duelului. În schimb, se ştia cuplul de arbitri care urmează să conducă meciul, Ionuţ Barbu – Adrian Manafu, din Bucureşti.

Meci special pentru Cartaş
Redebutul echipei devene pe prima scenă a handbalului românesc ar coincide cu revenirea la Deva a fostului său căpitan, Carmen Cartaş (foto), care acum îmbracă tricoul Coronei. Handbalista de 31 de ani a jucat timp de 12 sezoane în tricoul Devei iar revenirea în Sala Sporturilor va fi una specială. „La Deva o să vin de fiecare dată cu emoţie şi bucurie”, a spus ea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare