Start cu victorie la masa verde

11 x 1 victoria din tur cu Jiul  a dat tonul unui parcurs excelent in campionat pentru FC Hunedoara, dar a fost si ultimul derb

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara, lidera seriei a V-a a Ligii a III-a, va începe sezonul de primăvară cu o victorie la masa verde. Trupa antrenată de Marius Opric câştigă cu scorul de 3-0 derbiul judeţean cu Jiul Petroşani, pe care trebuia să-l dispute azi, 8 martie, în deplasare, deoarece alb-negrii au abandonat campionatul din motive financiare.

Ultima „redută” a fotbalului hunedorean

Iubitorii fotbalului din judeţ râd cu un ochi, dar plâng cu celălalt, din cauza situaţiei dificile în care a ajuns sportul rege în judeţul nostru. FC Hunedoara este favorită la promovarea în eşalonul secund, întrucât ocupă primul loc în seria a V-a a Ligii a III-a, la startul returului, şi poate aduce mari bucurii fanilor. Pe de altă parte, gruparea negru-albastră, patronată de Alina State, a rămas ultima reprezentantă a fotbalului hunedorean în competiţiile organizate de FRF, deoarece Jiul Petroşani a abandonat campionatul. În aceste condiţii, derbiul judeţean dintre alb-negrii şi FC Hunedoara, care ar fi trebuit să se dispute în prima etapă din retur, programată azi, se va decide la „masa verde”. Trupa antrenată de Marius Opric va fi declarată câştigătoare cu scorul de 3-0, fără să mai facă deplasarea la Petroşani, întrucât gruparea patronată de Alin Simota nu a fost programată pentru acest meci.
Celelalte partide ale primei runde a returului (a 14-a) din Liga a III-a, seria a V-a, se vor disputa după următorul program: astăzi, 8 martie, ora 15.00: FC Seso Câmpia Turzii – Unirea Dej; Sănătatea Cluj – Şoimii Pâncota; FC Zalău – Plimob Sighetu Marmaţiei; Naţional Sebiş – FCM Turda; sâmbătă, 9 martie, ora 15.00: Olimpia Satu Mare – Europa Alba Iulia; CS Oşorhei – stă.

Stau şi în runda viitoare
Nesigură în privinţa disputării jocului cu Jiul, deoarece retragerea alb-negrilor a fost confirmată târziu de FRF, FC Hunedoara nu a reuşit să-şi programeze un meci amical de verificare pentru acest sfârşit de săptămână. Negru-albaştri vor susţine totuşi un ultim meci test săptămâna viitoare, întrucât gruparea hunedoreană are liber şi în etapa a doua din retur, deoarece campionatul a început cu doar 13 echipe. Trupa de pe Cerna va juca, în deplasare, cu CSO Cugir, lidera Ligii a IV-a Alba. Debutul oficial în teren în returul campionatului se va consemna abia în runda a treia din retur, programată în 22 sau 23 martie, când hunedorenii vor juca, în deplasare, cu Olimpia Satu Mare, una dintre rivalele la promovare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.