Sport

Start cu dreptul pentru Petcu

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a câştigat primul meci din mandatul lui Ioan Petcu (foto), impunându-se cu 3-1 (0-1) în partida amicală susţinută, sâmbătă, în deplasare, cu echipa Unirea Alba Iulia, din liga secundă.

Reprize împărţite

Ioan Petcu a inventat o formulă de echipă care s-a descurcat în faţa unei adversare dintr-un eşalon valoric superior, deşi din lotul hunedorean au lipsit 12 jucători, opt împrumutaţi formaţiei secunde pentru derby-ul cu Jiul şi patru accidentaţi. Alb-albaştri au început mai modest partida, fiind dominaţi în primele 15-20 de minute, interval în care au şi încasat un gol de la juniorul Sergiu Buş. Treptat, hunedorenii au echilibrat jocul şi au avut şansa egalării, însă Şandor a irosit un penalty. Schimbările efectuate la pauză de antrenorul Unirii, Adrian Himcinschi, care a testat mai mulţi juniori, au înclinat balanţa în favoarea hunedorenilor. Astfel, alb-albaştri au controlat clar jocul şi au punctat de trei ori prin Gideon (49), Stanciu (78) şi Borzaşi (85).

Repetiţie utilă

Tehnicianul hunedorean a afirmat că amicalul cu Unirea a reprezentat un antrenament reuşit, în condiţiile în care Hunedoara a avut etapă liberă în campionat. „Am alcătuit echipa mizând pe jucătorii cei mai buni din lotul avut la dispoziţie. Toţi cei care au intrat pe teren au răspuns pozitiv, tratând meciul cu seriozitate şi respectând sarcinile de joc. Amicalul a fost un antrenament bun şi o repetiţie reuşită pentru etapele viitoare”, a precizat Ioan Petcu.

Etapa de pauză i-a costat pe hunedoreni pierderea temporară a locului I, întrucât rivala lor, Luceafărul Oradea, s-a impus cu 1-0 în partida cu CFR Simeria şi a revenit în poziţia de lideră.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura