Ştafeta Invictus a ajuns ieri la Deva

După opt ore de alergare, Ştafeta Veteranilor Invictus, plecată în cursul dimineţii din Alba Iulia, a ajuns ieri, luni după-amiază la Deva, primirea ultimilor doi alergători desfăşurându-se la Cimitirul Eroilor din localitate, în prezenţa viceprimarului Ferdinand Pogocsan şi a ultramaratonistului Aris Necula.

„Ploaia m-a obosit cel mai mult. Am plecat la ora 5 dimineaţa, iar la început drumul a fost mai liber. Apoi s-a aglomerat. Şoferii au fost indulgenţi cu noi şi am primit multe încurajări“, a declarat Florin Râmniceanu, un alergător din oraşul Petrila, care a plecat special la Sebeş pentru a purta ştafeta. La rândul său, viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan, a spus că primirea ştafetei reprezintă un moment important, mai ales că are loc în preajma Zilei Armatei. „Salutăm acest gest al unor oameni care nu precupeţesc nici un efort pentru a alerga în onoarea Armatei Române, care a făcut sacrificii pentru România“, a spus viceprimarul.
Între cei care au primit Ştafeta Invictus s-a numărat ultramaratonistul Aris Necula, unul dintre puţinii români care au alergat la Maratonul Nisipurilor din Sahara. El va alerga marţi dimineaţa, împreună cu alţi trei localnici, spre Arad, pe un traseu în lungime de 160 de kilometri.
Ştafeta Veteranilor Invictus, la care participă câteva sute de voluntari din toată ţara, parcurge trei trasee simbolice, roşu, galben şi albastru şi are ca punct final oraşul Carei, unde va ajunge în data de 25 octombrie. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.