Stabilitate şi obiective îndrăzneţe în fotbalul devean

13 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ11 x 2 cns cetate 1

Lidera Ligii a IV-a Hunedoara, CNS „Cetate” Deva, a început, ieri,  pregătirile pentru retur cu gândul la performanţă. Echipa antrenată de Marius Sîrbu beneficiază de stabilitate financiară, un ingredient rar în această perioadă în fotbalul românesc, astfel că poate emite pretenţii de promovare. Gruparea deveană îşi păstrează circa 95 la sută dintre jucătorii pe care a mizat în tur şi caută achiziţionarea a încă doi, trei fotbalişti de calitate, pentru a deveni mai puternică.
Caută întăriri
CNS Cetate Deva a pus capăt vacanţei de iarnă, ieri, la ora 16.15, când antrenorul Marius Sîrbu a sunat reunirea lotului. La primul antrenament au participat majoritatea jucătorilor care au făcut parte din lot în turul campionatului, semn că rezultatele şi condiţiile de la club au fost satisfăcătoare. Pe lângă cei care au dus echipa pe primul loc al Ligii a IV-a, se încearcă aducerea la echipă a încă doi-trei jucători de calitate cu care echipa să poată aspira la câştigarea campionatului şi la promovarea barajului pentru accederea în Liga a III-a. „Nu sunt probleme să fie jucători care să dorească să plece, astfel că 95 la sută dintre componenţii lotului din tur vor rămâne în continuare la echipă. În plus, dorim să mai transferăm doi-trei jucători de bună calitate care să fie utili echipei. De altfel, primul obiectiv al perioadei de pregătire, pe care dorim să-l realizăm până la finalul săptămânii, este definitivarea lotului de jucători”, a spus antrenorul Marius Sîrbu, înaintea primului antrenament al echipei în anul 2015.
Un cantonament, multe amicale
Până la finalul săptămânii, componenţii lotului vor efectua vizita medicală şi vor efectua clasicele antrenamente de reacomodare la efort. Urmează apoi un cantonament montan şi o serie de jocuri amicale de verificare. „Locaţia şi data de plecare în cantonament vor fi stabilite săptămâna următoare. După stagiul de pregătire montan care va fi axat pe acumulări fizice, vom începe antrenamentele tehnico-tactice şi vom disputa o serie de jocuri amicale. Avem deja planificată o dublă cu FC Hunedoara în 24 ianuarie şi 28 februarie şi suntem în discuţii şi cu alte grupări din judeţ şi din judeţele învecinate”, a precizat Marius Sîrbu.
Resurse şi speranţe de promovare
Tehnicianul grupării devene a afirmat că echipa beneficiază de stabilitate financiară şi că există posibilităţi de susţinere a echipei şi în cazul unei promovări în Liga a III-a. „Echipa beneficiază de sprijin financiar care asigură stabilitate şi există şi susţinerea pentru o eventuală promovare în Liga a III-a. Astfel că ne propunem să ne menţinem pe primul loc şi să devenim mai competitivi, pentru a avea şanse de câştig a unui eventual meci de baraj pentru promovare”, a spus Marius Sîrbu.
CNS „Cetate” a încheiat turul de campionat în Liga a IV-a pe primul loc, cu 34 de puncte, la egalitate cu Hercules Lupeni şi la trei „lungimi” în faţa ocupantei locului trei Şoimul Băiţa. Returul campionatului Ligii a IV-a va demara în luna martie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ultimele „finisări” la topul sportivilor

DJTS Hunedoara este pe ultima sută de metri cu finalizarea clasamentelor celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului, astfel că...

Cel mai bun din ţară

Florin Matei, liderul campionilor de la Autobergamo Deva, a fost desemnat ca fiind cel mai bun jucător de fotbal în...

Moloţ & compania rãmân în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ (foto) şi ceilalţi patru inculpaţi în dosarul de corupţie instrumentat de...

Închide