Comunitate

Sprijin pentru Ucraina

Sâmbătă, 12 martie 2022, o delegație a Uniunii Culturale a Rutenilor din România, alcătuită din Gheorghe Firczak – preșe­dinte, Francisc Gal – vicepreședinte și Svetlana Mureșan – președinte al Orga­nizației de Tineret, s-a deplasat la rutenii din Ucraina cu ajutoare umanitare.
“La Diakovo ne-a așteptat Mikola Bobineț, președintele Uniunii Regionale a Rutenilor din Podkarpatska Rus. Ajutoarele noastre au constat în alimente, medicamente, pro­duse pentru igiena corporală, pături, saci de dormit, lenjerie de pat. Ele au fost adunate prin contribuția rutenilor membri UCRR. Lo­cuitori ai comunei Sânmihaiu Român, din județul Timiș, simpatizanți ai rutenilor, la ini­țiativa primarului Viorel Mărcuț, au con­tribuit prin donații în obiecte la constituirea ajutorului umanitar. Mikola Bobineț ne-a mulțumit, subliniind că UCRR este deschis la colaborarea cu rutenii de pretutindeni, deci și cu cei din Ucraina. Ne-am exprimat speranța că războiul va înceta cât mai repede, spre binele tuturor, mai ales al locuitorilor Ucrainei”, a spus Gheorghe Firczak.

One thought on “Sprijin pentru Ucraina

  • „Conform recensământului din 2002, 262 de oameni s-au identificat a fi „ruteni/rusini”. Iar se bagă în seamă impostorul ăsta? Ce tot îi dați cu rutenii care nu există!?!?!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura