Sporturile pe plajă de la Sanya, amânate

Jocurile asiatice pe plajă din Asia din acest an, programate să se desfăşoare în perioada 28 noiembrie-6 decembrie în oraşul Sanya urmează să fie reprogramate, după ce China a decis să anuleze toate competiţiile sportive din acest an.

Administraţia Generală a Sporturilor din China a făcut anunţul pe 9 iulie susţinând că „ştiinţa şi ordinea” se află în spatele deciziei luată în urma izbucnirii pandemiei coronavirusului, deşi cele mai multe organe de conducere, inclusiv Consiliul Olimpic din Asia (OCA), au fost surprinse de acest anunţ.
„Consiliul Olimpic din Asia şi Comitetul Olimpic Chinez sunt în discuţie pentru a reprograma datele Jocurilor Asiei de plajă din Sanya şi toate părţile implicate au fost în contact tot anul, monitorizează atent situaţia şi colaborează îndeaproape pentru a ajusta datele, dacă este necesar. În curând vom anunţa noile date privind cea de a şasea ediţie a Jocurilor de plajă asiatice“, se spune în comunicatul organizatorilor.
Sanya, situată la capătul sudic al insulei Hainan din China, urmează să fie gazda acestor jocurilor asiatice pe plajă, cu participarea a peste 2.000 de sportivi din peste 40 de ţări, pregătiţi să concureze în 19 sporturi, inclusiv baschet 3×3, handbal pe plajă, volei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.