Sporturile de contact îşi pot relua activitatea în condiţii de securitate

16 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anun­ţat că Hotărârea de Guvern care prelungeşte sta­rea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact.
Demnitarul a subliniat că sporturile de contact precum box, judo, lupte sau karate îşi vor putea relua ac­ti­vitatea în condiţiile care urmează a fi anunţate în Ordi­nul comun al MTS şi MS care va fi emis în aceste zile.

„Veşti bune. Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact (box, lupte, karate şi altele). În câteva zile, după publicarea în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condiţiile pentru desfăşurarea acestor activităţi sportive”, a scris Stroe pe site-ul de socializare citat.
Mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.
Preşedinţii federaţiilor de lupte, box şi judo au acuzat faptul că nu pot organiza competiţii interne, iar sportivii nu pot efectua antrenamente specifice, fiind în acest fel dezavantajaţi faţă de cei străini în momentul în care vor participa la concursuri internaţionale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal Juniori promovaţi la prima echipă a clubului devean

După 4 ani (începând din 2016) în care nici un junior din cadrul centrului de copii şi juniori din Deva...

Atletism. Campionatele Balcanice de Seniori la Cluj Napoca

Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism, în co­la­borare cu Federaţia Română de Atletism, organizează sâm­bătă şi duminică, întrecerile unei noi...

Lupte pe plajă. Medalii pentru luptătorii din Petroşani

La recentele întreceri din cadrul Campionatul Naţional In­di­vidual de lupte pe plajă pentru juniori desfăşurate la Costineşti, sportivii legitimaţi la...

Închide