Sportivii premiaţi la gala Trofeelor Alexandrion

Ana-Maria Brânză Popescu, Larisa Iordache şi Laura Coman (foto stânga) au fost premiate în cadrul celei de-a şasea ediţii a Galei Tro­feelor Alexandrion, cea mai importantă gala a sportului românesc, într-un eveniment de anvergură desfăşurat recent fără spectatori.
Anul acesta, a fost reconfigurat formatul eve­nimentului, pentru a putea respecta toate măsurile legislative în vigoare, impuse de evo­luţia pandemiei de COVID-19, astfel încât cere­monia de premiere s-a desfăşurat în cadru restrâns.
Sportivii care au obţinut performanţe deo­sebite în 2020 au fost distinşi cu trofeele fundaţiei şi recompensati financiar pentru con­tribuţia lor la dezvoltarea sportului româ­nesc, în cadul singurului demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.
Trofeele au fost acordate în urma consultării cu reprezentanţii a 27 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii abilitate, fiind menite să răsplătească atât rezultatele exce­lente în sport, cât şi să ajute sportivii să atragă atenţia asupra provocărilor şi lipsurilor cu care se confruntă acest domeniu, care necesită o implicare constantă şi activă atât a statului, cât şi a mediului privat. Au fost premiaţi ur­mătorii sportivi:

1. Laura Coman (tir sportiv; campioană europeană)
2. Paul Georgescu (înot; trei recorduri stabilite în Antarctica)
3. Cătălina Axente (lupte; medalie de bronz europeană, categoria 72 kg)
4. Alin Alexuc- Ciurariu (lupte; campion continental, categoria 130 kg)
5. Andreea Chiţu (judo; vicecampioană europeană, categoria 52 kg)
6. Marcel Manea (culturism; campion modial)
7. Daniel Crista (ciclism; medalie de bronz europeană la Campionatul European pe Velodrom)
8. Ana-Maria Brânză Popescu (scrimă ; campioană mondială)
9. Robert Glinţă (înot; vicecampion european, proba de 50 m spate)
10. Larisa Iordache (gimnastică: 4 medalii europene la gimnastică artistică)

Trofeul de Excelenţă în sport a fost acordat lui Miodrag Belodedici (foto dreapta), premiul pentru întreaga carieră în fotbal, iar Fundaţia Alexandrion i-a oferit un premiul special şi ultra­maratonistului Levente Polgar.
Câştigători la secţiunea Speranţa: 1. Ju­lianne Duckadam (scrimă), 2. Mihai Savin (judo), 3. Andrei Nica (medalie de aur la mono­bob, Jocurile Olimpice pentru Tineret).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare