Laboratoarele Universităţii din Petroşani, modernizate şi dotate din bani europeni

Magdalena Şerban

Universitatea din Petroşani este be­ne­ficiara unui program investiţional accesat şi câştigat pe axă europeană, mai exact prin Programul Operaţional Regional, în baza căruia va fi reabilitată infrastructura cor­pului de clădire C şi vor fi dotate 55 de laboratoare.
Potrivit contractului de finanţare, se vor efectua lucrări de reabilitare integrală a cor­pului de clădire C, pe o suprafaţă des­fă­şurată de 8.303,93 metri patraţi, astfel realizându-se izolarea termică a faţadei, termohidroizolarea terasei şi a plăcii peste ultimul nivel, izolarea termică peste subsol, amplasarea de panouri solare, amplasarea unui elevator pentru persoane cu diza­bi­lităţi, precum şi a unor rampe de acces. ,,Aş­teptăm întocmirea proiectului tehnic, licitaţia de atribuire fiind finalizată. După ce se vor termina lucrările vom trece la do­tarea laboratoarelor cu echipamente spe­ci­fice, de ultimă generaţie. Pentru partea de reabilitare am obţinut 500.000 de euro, iar pentru cea de dotare suma ajunge la 2,5 milioane de euro. Avem o cotă de cofi­nan­ţare de două procente pe care o vom onora din bugetul propriu. Alocările au fost prevă­zute pentru acest an”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin (foto), rectorul Univer­si­tăţii din Petroşani.
Mai trebuie spus că în vederea atragerii de noi fonduri pentru dezvoltarea infra­struc­turii educaţionale, se iau în calcul şi alte posibile axe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare