Sportiv accidentat pe munte

18 iunie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un bărbat care participa la o concurs de alergare pe traseele montane din sudul Masivului Retezat a fost salvat de o echipă mixtă formată din jandarmi montani şi salvamontişti, după ce a suferit un traumatism la picior şi nu se mai putea deplasa singur, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.
La locul incidentului, care a avut loc sâmbătă după-amiază, s-au deplasat cinci salvamontişti de la formaţia din Uricani şi doi jandarmi montani. Aceştia i-au acordat victimei primul ajutor şi apoi au transportat-o cu o targă specială până la cabana Buta, pe un traseu care a durat mai bine de o oră.
„Bărbatul s-a accidentat în apropiere de Vf. Piule. I-a fost acordat primul ajutor de către salvamontişti, însă se impunea transportul acestuia cu targa până într-o zonă în care putea ajunge ambulanţa SMURD“, se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara. De la cabana Buta, sportivul a fost preluat de o ambulanţă cu tracţiune integrală şi un echipaj SMURD, fiind transportat apoi la spital. (A. Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 16.06.2017

Hunedoreanul vinovat de moartea a doi oameni rămâne cu pedeapsa cu suspendare

Curtea de Apel Timişoara a respins apelul făcut de urmaşii celor două victime care au pierit într-un accident provocat de...

Accident mortal pe Autostrada Deva – Sibiu

Un accident rutier terifiant s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Autostrada dintre Deva şi Sibiu. Un tânăr...

Închide