Comunitate

Spitalul Municipal Brad – radiografia investiţiilor

Magdalena Şerban

În acest moment, realitatea românească nu oferă condiţii prea bune pentru spitale, astfel încât ajutorul extern, material sau de orice fel, este bine venit pentru îmbunătăţirea actului medical.

Donaţii de la englezi
Sensibili la problemele întâmpinate de brădeni, englezii de la Clinica „Fairlie House“, veniţi în vizită la spitalul din municipiul zărăndean, au considerat necesar, împreună cu Asociaţia „Brad – mileniul 3“ şi Consiliul Local Brad, să reabiliteze termic clădirea în cadrul căreia se află secţia de chirurgie, avându-se în vedere sporirea gradului de confort al pacienţilor. „Am beneficiat, prin bunăvoinţa unor oameni deosebiţi din Marea Britanie, de o sponsorizare destul de consistentă, iar ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că ne-au dat speranţe că vor continua, alături de Consiliul Local, lucrările de reabilitare a clădirii. Vreau să le mulţumesc şi pe această cale, acestor oameni inimoşi, care au făcut donaţiile. Vor fi invitaţi, în momentul finalizării lucrărilor de reabilitare, la inaugurare“ spune Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Modernizările continuă
Iluminatul din incinta spitalului a fost şi el cuprins în agenda primăriei, montându-se stâlpi şi corpuri noi. Iar pentru că acoperişul secţiei de ginecologie se afla într-o stare precară, tot cu ajutorul administraţiei locale, s-a trecut la executarea de reparaţii, oferindu-i-se un aspect demn de imaginea unui spital de municipiu. Nici secţia de la Salvare nu a fost neglijată, acoperişul garajelor aferente aflându-se în plin proces de reabilitare. „Cu toate că este criză, cu bani puţini şi mult spirit gospodăresc, dorim să asigurăm un cadru optim pentru pacienţi. Vom continua acest efort şi anul viitor, iar în perioada următoare, vom elabora un proiect de recompartimentare a secţiei de chirurgie şi a celei de ginecologie, astfel încât,  condiţiile să fie îmbunătăţite simţitor. Aşa cum am mai spus, administrarea spitalului, alături de conducerea acestuia, reprezintă o adevărată provocare şi totodată, o posibilitate de a demonstra că suntem buni manageri“, afirmă Florin Cazacu. La rândul său, managerul Spitalului Municipal Brad, ing. ec. Florin Jurcă, este recunoscător implicării administraţiei locale în bunul mers al lucrurilor. „Odată cu preluarea spitalului nostru de către primărie şi Consiliul Local, se simte un curent nou în ceea ce priveşte calitatea actului medical, prin sprijinul acordat atât instituţiei, cât mai ales, pacienţilor“, a declarat managerul instituţiei medicale brădene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura