Spitalul judeţean va avea o secţie de radioterapie

30 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa de vineri, construirea unei clădiri, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, pentru radioterapie. Clădirea respectivă va fi ridicată pe locul unde azi sunt nişte imobile vechi care vor fi demolate în sfârşit.

Investiţie de peste 7 milioane de lei
Noul imobil va fi construit pe două nivele: demisol şi parter. În clădire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultaţii, sală de radioterapie, simulator (C.T.), camere tehnice şi grupuri sanitare. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi, unul fiind dimensionat pentru transportul pacienţilor.
„Este o investiţie importantă pentru că, pacienţii cu afecţiuni oncologice, pentru această metodă terapeutică trebuie să se deplaseze la alte spitale, clinici universitare, unde ajung să fie trataţi şi noaptea. Radioterapia este o metodă terapeutică importantă pentru afecţiunile oncologice. În acest an am identificat locaţia, se va executa proiectul şi fundaţia, urmând ca investiţia mare, echipamentul de radioterapie, să ajungă prin Ministerul Sănătăţii”, a declarat dr. Ioan Demeter.
„Aceste investiţii atestă grija pentru ceea ce înseamnă sănătatea populaţiei. Consiliul Judeţean Hunedoara se implică, şi demonstrăm acest lucru, în susţinerea financiară a investiţiilor care sunt necesare pentru ca serviciile medicale să fie îmbunătăţite continuu”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Valoarea estimată a investiţiei este de 7,1 milioane de lei, suma fiind asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Spaţii în amenajare pentru RMN
Pe de altă parte, medicul Ioan Demeter a declarat că în locul unde au funcţionat până acum birourile administraţiei şi sala de şedinţe a spitalului devean, a început amenajarea pentru noul RMN. Demeter susţine că s-a ales zona respectivă, pentru ca accesul pacienţilor la RMN să fie uşor. Aparatura urmează să ajungă la Spitalul de Urgenţă din Deva peste puţin timp, iar el va fi funcţional, susţin reprezentanţii spitalului, până la sfârşitul acestui an.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Licitaţie pentru tunelurile pentru urşi de pe autostradă

Drumarii au scos la licitaţie contractul care reprezintă atât proiectarea cât şi execuţia a două tuneluri pentru urşi de pe...

Premierul Viorica Dăncilă, prima femeie preşedinte al PSD

Social-democraţii s-au reunit sâmbătă în cadrul Congresului Naţional Extraordinar pentru a alege noua conducere a partidului, după condamnarea şi încarcerarea...

Delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara la Novi Sad

La invitaţia Adunării Regiunilor Europei, o delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara va participa, în perioada 01 – 05 iulie 2019,...

Închide