Actualitate

Spitalul Județean din Deva va avea heliport

Două noi proiecte de investiții destinate modernizării unităților sanitare din subor­dinea Consiliul Județean Hunedoara au fost aprobate ieri, de consilierii județeni întruniț în ședință extraordinară.
Spitalul Județean de Urgență Deva și Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad își vor putea extinde infrastructura de servicii me­dicale, pentru a oferi pacienților acces la tratamente avansate și condiții de ședere adecvate.

Secțiile au nevoie de mai multe paturi
Prin votul acordat au fost aprobate Notele conceptuale și Temele de proiectare pentru obiectivele „Investiții în infrastructură și dotări la Spitalul Județean de Urgență Deva” și „Construire și dotare salină artificială la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad”. Astfel, a fost parcursă una dintre etapele necesare realizării celor două proiecte de anvergură ce vor fi implementate de Con­si­liul Județean Hunedoara cu fonduri de la Ministerul Sănătății și din bugetul propriu.
În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Deva, în nota conceptuală a pro­iectului se arată că în prezent la unitatea me­dicală sunt în execuție, cu termen de fina­lizare în 2023, lucrări pentru Unitatea de Primiri Urgențe, Laboratorul de Imagistică, Cabinete consultații pediatrie, Laboratorul de Medicină Nucleară și Spațiile adminis­tra­tive ale Spitalului. Sunt în curs de pregătire, investițiile pentru Creșterea eficienței ener­getice la clădirile de la Baia Sărată, Mo­der­nizarea și dotarea Bazei de tratament de la Baia Sărată, Ambulatoriu Integrat, Pasarela de legătură între UPU și Laboratorul de ima­gistică, Extindere Bloc Operator.
„Din activitatea Spitalului Județean au rezultat ca necesare lucrările de investiții: Construire clădirea Radioterapie, Oncologie și Hematologie, extinderea și modernizarea Clădirii Oncologie, extindere și etajare pentru Secțiile de Ortopedie și Neurologie, construire heliport, extindere Clădire Boli Infecțioase și încă multe altele”, se arată în nota Consiliului Județean Hunedoara.
(A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura