Spitalul Judeţean a fost scos de pe lista unităţilor suport COVID

24 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

E gata. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost scos de pe lista cu unităţile suport COVID. Anunţul a fost publicat de Ministerul Sănătăţii. În aceste condiţii, unitatea deveană nu mai tratează bolnavii cu noul virus.

De la începutul pandemiei, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost singura unitate judeţeană care a fost declarată COVID. Din mai, spitalul a rămas doar suport COVID, adică au putut fi internaţi şi pacienţii cu alte suferinţe.
Potrivit managerului interimar Emil Stoica, de mai multe zile, nu a fost înregistrat nici un pacient cu noul virus aici. Medicul Stoica susţine însă că se menţine carantina, adică nu au voie aparţinători în spital. De asemenea, nici personalul medical nu îşi parchează maşinile în curtea unităţii. La internare, sunt testaţi COVID doar bolnavii cu simptome specifice.
În ceea ce priveşte Secţiile de Urgenţă de la Ilia şi Călan, managerul Emil Stoica susţine că de la 1 iulie 2020, lucrurile intră aproape în normal. Adică, la Ilia, Secţia de Urgenţă va funcţiona ca şi înainte de izbucnirea pandemiei, 24 de ore din 24. La Călan, încă se mai caută medici, iar până atunci, aici va fi asistenţă medicală pe perioada zilei, noaptea nefiind posibilă efectuarea gărzilor.
Spitalele din Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Haţeg şi Vulcan rămân unităţi suport COVID.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Demisie la nivel înalt în PLUS Hunedoara

Preşedintele filialei judeţene Hunedoara a partidului PLUS, avocatul Călin Pop (foto), a demisionat din această funcţie.

Focar de coronavirus la fabrica SEWS-R din Deva

Spitalul din municipiul Hunedoara a primit „marfă” proaspătă. Este vorba de nouă bolnavi cu noul virus. Managerul spitalului, Radu Budae,...

Inundaţiile nu ne lasă, nenorocirile continuă!

Un număr de 13 localităţi din partea centrală şi de nord a judeţului Hunedoara au fost afectate de ploi şi...

Închide