Spitalul din Hunedoara, declarat spital-Covid. Unde vor fi trataţi ceilalţi bolnavi din municipiu

19 noiembrie 2020 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ordinul ministrului Sănătăţii, prin care Spitalul municipal „dr.Alexandru Simionescu” a fost de­clarat spital-Covid a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

Trebuie să meargă la Deva sau Haţeg
În aceste condiţii, managerul unităţii medicale, Radu Budae, spune că aceia care vor avea de suferit sunt hunedorenii care vor avea nevoie de internare. „Este o mare greşeală să declari spitalul din Hunedoara unul Covid. Suntem cea mai mare comunitate din judeţ, avem peste 70.000 de locuitori, dintre care 22.000 de pensionari. Bol­navii vor fi privaţi de serviciile medicale la Hune­doara. Ei vor trebui să meargă la spitalele din Deva sau Haţeg pentru tratamente, internări. Vom ex­terna pacienţii pe care îi avem internaţi în prezent până săptămâna viitoare, astfel ca să putem trata de acum încolo doar pe cei cu Covid. Acum sunt 160 de pacienţi non-Covid internaţi şi 85 Covid”, a declarat managerul Radu Budae.

Peste 200 de paturi pentru cei cu Covid
„Vom pregăti spitalul, vom face circuitele şi ne vom pregăti pentru scenariul nou. Puteam să func­ţionăm foarte bine ca şi până acum, pentru că am mărit numărul de locuri pentru bolnavii cu noul virus. Spitalul nostru are 484 de paturi, dar pentru că e nevoie de condiţii speciale în cazul acestei pandemii, am făcut un calcul şi vom putea asigura 250 de paturi pentru pacienţii Covid, dintre care 20 la Terapie Intensivă. Rămâne în funcţie pentru pacienţii non-covid doar Secţia de Dializă, care este separată de restul spitalului”, a adăugat Radu Budae.

„Pe noi nu ne-au întrebat”
Decizia de transformare a spitalului din Hune­doara într-o unitate Covid, l-a nemulţumit şi pe primarul Dan Bobouţanu.
„”Este o decizie, din punctul meu de vedere, total geşită. Să nu uităm că unitatea medicală din municipiul nostru se adresează nu numai locui­to­rilor Hunedoarei, adică peste 70.000 de cetăţeni, dar şi celor din Ţinutul Pădurenilor, alţi 30.000. Dacă dintre aceştia vor avea nevoie de internare nu o vor putea face la noi. Din păcate, decizia ca spitalul să fie spital-Covid a luat-o ministrul Să­nătăţii, conform reglementărilor situaţiei de alertă. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord, dacă vrem. Ne vom conforma, aşa spune legea. Sper ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva să gestioneze cu profesionalism toate inter­nările care vin din municipiul nostru. Facem efor­turi să menţinem Policlinica deschisă şi Secţia de Dializă la Hunedoara. Nu vreau să politizez si­tua­ţia”, a afirmat primarul municipiului Hunedoara.
Prefectul de Hunedoara, Călin Marian, susţine că spitalul din Deva rămâne suport Covid, cu Secţiile Infecţioase şi Pneumologie şi o parte din ATI unde vor fi trataţi bolnavii Covid.

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  Sunteti niște caciuliti!
  Va aliniați la deva cum vor ei!devenii întotdeauna au fost șmecheri și hunedorenii…

 2. Ion spune:

  Pentru câțiva lei in plus riscati sa va imbolnaviti familiile.
  Ce gandire

 3. Vasi spune:

  Cum ati putut accepta?
  Bobo primarul fantastic nu ă avut nimic de zis?
  Va bateti joc de tot orașul!
  Bobi si cu budai

 4. Emil spune:

  Bobo ce se mai ocupa de oras, ca mangerul ala nu e bun de nimic-decat de umblat dupa femei

 5. Hagia Anca spune:

  Din cate stiu si la Spitalul Deva e plin de bolnavi cu Covid.Atunci ce optiuni mai avem,daca,Doamne fereste,e nevoie?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Marcel Muntean, tânăr de 22 de ani, din Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru mai multe furturi...

Secţiile ATI de la spitalele din judeţ luate la purecat

Toate secţiile ATI din judeţul Hunedoara sunt verificate în aceste zile, în urma acestor con­troale urmând a fi elaborat un...

Bulina albă

Viviana Gabriela Gînju, gimnastă la LPS Cetate Deva Pentru că la Campionatul Naţional de gimnastică pe echipe şi individual, care...

Închide