Spitalul din Hunedoara, declarat spital-Covid. Unde vor fi trataţi ceilalţi bolnavi din municipiu

Sorina Popa

Ordinul ministrului Sănătăţii, prin care Spitalul municipal „dr.Alexandru Simionescu” a fost de­clarat spital-Covid a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.

Trebuie să meargă la Deva sau Haţeg
În aceste condiţii, managerul unităţii medicale, Radu Budae, spune că aceia care vor avea de suferit sunt hunedorenii care vor avea nevoie de internare. „Este o mare greşeală să declari spitalul din Hunedoara unul Covid. Suntem cea mai mare comunitate din judeţ, avem peste 70.000 de locuitori, dintre care 22.000 de pensionari. Bol­navii vor fi privaţi de serviciile medicale la Hune­doara. Ei vor trebui să meargă la spitalele din Deva sau Haţeg pentru tratamente, internări. Vom ex­terna pacienţii pe care îi avem internaţi în prezent până săptămâna viitoare, astfel ca să putem trata de acum încolo doar pe cei cu Covid. Acum sunt 160 de pacienţi non-Covid internaţi şi 85 Covid”, a declarat managerul Radu Budae.

Peste 200 de paturi pentru cei cu Covid
„Vom pregăti spitalul, vom face circuitele şi ne vom pregăti pentru scenariul nou. Puteam să func­ţionăm foarte bine ca şi până acum, pentru că am mărit numărul de locuri pentru bolnavii cu noul virus. Spitalul nostru are 484 de paturi, dar pentru că e nevoie de condiţii speciale în cazul acestei pandemii, am făcut un calcul şi vom putea asigura 250 de paturi pentru pacienţii Covid, dintre care 20 la Terapie Intensivă. Rămâne în funcţie pentru pacienţii non-covid doar Secţia de Dializă, care este separată de restul spitalului”, a adăugat Radu Budae.

„Pe noi nu ne-au întrebat”
Decizia de transformare a spitalului din Hune­doara într-o unitate Covid, l-a nemulţumit şi pe primarul Dan Bobouţanu.
„”Este o decizie, din punctul meu de vedere, total geşită. Să nu uităm că unitatea medicală din municipiul nostru se adresează nu numai locui­to­rilor Hunedoarei, adică peste 70.000 de cetăţeni, dar şi celor din Ţinutul Pădurenilor, alţi 30.000. Dacă dintre aceştia vor avea nevoie de internare nu o vor putea face la noi. Din păcate, decizia ca spitalul să fie spital-Covid a luat-o ministrul Să­nătăţii, conform reglementărilor situaţiei de alertă. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord, dacă vrem. Ne vom conforma, aşa spune legea. Sper ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva să gestioneze cu profesionalism toate inter­nările care vin din municipiul nostru. Facem efor­turi să menţinem Policlinica deschisă şi Secţia de Dializă la Hunedoara. Nu vreau să politizez si­tua­ţia”, a afirmat primarul municipiului Hunedoara.
Prefectul de Hunedoara, Călin Marian, susţine că spitalul din Deva rămâne suport Covid, cu Secţiile Infecţioase şi Pneumologie şi o parte din ATI unde vor fi trataţi bolnavii Covid.

5 comentarii la „Spitalul din Hunedoara, declarat spital-Covid. Unde vor fi trataţi ceilalţi bolnavi din municipiu

 • 20 noiembrie 2020 la 4:02
  Permalink

  Sunteti niște caciuliti!
  Va aliniați la deva cum vor ei!devenii întotdeauna au fost șmecheri și hunedorenii…

 • 20 noiembrie 2020 la 4:32
  Permalink

  Pentru câțiva lei in plus riscati sa va imbolnaviti familiile.
  Ce gandire

 • 20 noiembrie 2020 la 8:09
  Permalink

  Cum ati putut accepta?
  Bobo primarul fantastic nu ă avut nimic de zis?
  Va bateti joc de tot orașul!
  Bobi si cu budai

 • 20 noiembrie 2020 la 9:31
  Permalink

  Bobo ce se mai ocupa de oras, ca mangerul ala nu e bun de nimic-decat de umblat dupa femei

 • 21 noiembrie 2020 la 0:40
  Permalink

  Din cate stiu si la Spitalul Deva e plin de bolnavi cu Covid.Atunci ce optiuni mai avem,daca,Doamne fereste,e nevoie?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare