Spitalul din Deva funcţioneazã la limita de avarie

23 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

În Spitalul Judeţean Deva, există un mare deficit de medici şi asistenţi, unele secţii funcţionând cu limita minimă de personal. Din acest motiv, nu se justifică disponibilizări în rândul personalului medical, în schimb, va fi reorganizat personalul administrativ.

„Trebuie să mai angajăm 20 de asistente şi infirmiere”

„Voi realiza o restructurare la personalul administrativ din cadrul Spitalului Judeţean Deva, însă, numărul celor care vor fi concediaţi va fi cunoscut la sfârşitul lunii, când se va cunoaşte şi adevărata situaţie financiară a spitalului”, a declarat Silviu Didilescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean Deva. Pe de altă parte, Didilescu are o mare problemă, din cauza deficitului de personal medical, motiv pentru care unele secţii funcţionează în sistem de gardă „non-stop”. „Am secţii de chirurgie care funcţionează cu un număr minim de asistente şi medici. La ATI (anestezie şi terapie intensivă), sunt doar patru medici, care sunt în permanenţă de gardă, pentru că nu are cine să-i schimbe după orele de lucru. Aştept ca ministerul să deblocheze posturile şi să pot face angajări. Avem nevoie urgentă de cel puţin încă un medic pe secţia ATI”, menţionează managerul Spitalului Judeţean. Silviu Didilescu afirmă că, din punct de vedere al personalului necesar, cererile şefilor de secţii au fost de bun simţ. „Mi-au cerut ba un post de infirmieră, ba unul de asistentă. În total, la nivelul spitalului, ar mai fi nevoie de 20 de asistente şi infirmiere, ca să-şi poată lua şi medicii liber, câteva ore”, a mai declarat Didilescu.

Se pare că, din punct de vedere al personalului medical, Spitalul Judeţean va funcţiona, în continuare, la limita de avarie, deoarece, potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, doar din 2011 se va lua în calcul deblocarea de posturi de medici.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minerul vrea „panduri”

Trei jucători de la Pandurii Tg. Jiu (Liga I), Pleşca (foto), Tătar şi Rada, se află în negocieri cu Minerul...

Cel mai bun arbitru din judeţ, un agent de pază din Călan

„Centralul” Daniel Thirt (foto) (40 de ani) din Călan, care a fost desemnat cel mai bun fluieraş din judeţul Hunedoara...

Protest pentru oprirea lucrãrilor la „Drumul lui Bãsescu”

Ieri dimineaţă, la Câmpuşel, 20 de ecologişti au blocat pe termen nelimitat DN 66A (Uricani-Băile Herculane), pentru a proteja ultimul...

Închide