Spitalul-Covid din municipiul Hunedoara nu mai are locuri libere la ATI

6 decembrie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

La 10 zile după ce funcţionează ca spital Covid, unitatea medicală din municipiul Hune­doara are toate paturile de la ATI ocupate cu aceşti bolnavi.
Managerul spitalului, Radu Budae, a de­cla­rat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că a fost mărită capacitatea de la ATI, de la 10 la 14 paturi pentru bolnavii cu noul virus. „Au fost spe­cialiştii de la firma Linde şi atât am putut face, deocamdată, să creştem numărul patu­rilor de la 10 la 14 la Secţia de Terapie Inten­sivă. Am încercat să aducem al 15-lea pacient aici, dar ventilatoarele nu pot face mai mult şi am renunţat. Pentru a creşte capacitatea şi mai mult trebuie efectuate lucrări pentru re­di­men­sionarea circuitelor de oxigen, ceea ce nu putem face cu bolnavii în spital”, a declarat ma­nagerul Radu Budae.
În prezent, aici sunt internaţi 150 de pa­cienţi Covid, maximum spitalului fiind de 215 bolnavi. Asta, deşi în mod normal unitatea func­ţionează cu peste 400 de paturi. La Hu­nedoara sunt internate cazurile medii şi severe de Covid.
Reamintim că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a decis ca Spitalul municipal din Hu­ne­doara să fie spital-Covid, singurul din judeţ. Degeaba au protestat hunedorenii, medici, nimic nu l-a determinat pe ministru să-şi schimbe decizia.
Ieri, în judeţul Hunedoara, au fost înre­gis­trate 164 de cazuri noi de Covid. Incidenţa pe judeţ este de 3,29 la mia de locuitori.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Ati terminat cel mai bun spital din judet.

  2. C spune:

    Lait motivul stirilor de la TV, blogguri, ziare online.Si normal nr de paturi este de 14?Aduceti vedeta tv Arafat, el sigur detine solutia. Nu se mai petrece nimic in judet, numai nr de paturi ATI conteaza.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Strivit în cabina TIR-ului

Viteza şi neatenţia par să fi dus la teribilul accident în urma căruia un şofer de 50 de ani, din...

Lovitură cruntă pentru un hoţ de lemn

Jandarmii, poliţiştii şi comisarii Gărzii Forestiere i-au confiscat TAF-ul folosit la tăieri ilegale, camionul cu care trans­porta lemnul furat din...

Prea grăbită ca să mai respecte regulile de circulaţie

O femeie nevinovată a fost rănită în urma unui accident provocat de o şoferiţă de 22 de ani. Accidentul rutier...

Închide