FlashSport

Spiritul FC CIP „trăieşte” la naţională

Ciprian Marinuţ

Cu şapte jucători de la fosta campioană FC CIP Deva în lotul de 12 sportivi, reprezentativa de futsal a României a obţinut o victorie categorică, scor 5-0, în faţa naţionalei Macedoniei, într-un meci amical disputat aseară, în Sala Sporturilor din Deva.

Futsalul s-a întors acasă

Aproape 1.000 de spectatori au răspuns prezent, aseară, la întâlnirea cu futsalul de calitate şi cu şapte dintre foştii componenţi ai triplei campioane FC CIP Deva, care sunt şi acum în lotul naţionalei tricolore. Publicul i-a întâmpinat pe foştii deveni – Klein, Matei, Şotârcă, Gherman, Dobre, Lupu, Stoica – cu aplauze, în semn de mulţumire pentru performanţele de top reuşite la Deva, iar jucătorii au răspuns cu un futsal spectaculos şi o victorie categorică. Din păcate, întoarcerea „acasă” a internaţionalilor ex-deveni, risipiţi acum la echipele din Tg. Mureş, Braşov, Galaţi sau străinătate, este de scurtă durată. După meciul de aseară şi partida revanşă programată azi de la ora 12.30, „magicienii fotbalului în sală” pleacă la echipele lor, iar devenii rămân cu regretul că FC CIP Deva a dispărut de pe harta futsalului, din cauza crizei financiare.

Diferenţă de clasă

Meciul a fost la discreţia tricolorilor, astfel că nu s-a pus nici un moment problema învingătoarei, ci doar a diferenţei de scor. Dincolo de emoţiile reîntâlnirii cu fanii, foştii jucătorii de la FC CIP Deva şi-au demonstrat iar valoarea şi au fost vedetele echipei României, marcând trei dintre cele cinci goluri ale tricolorilor. Şotârcă (15) a majorat diferenţa la 2-0, după autogolul lui Rangotov (min. 7), iar Gherman a stabilit scorul la pauză, la 3-0. Pe final, Lupu (38) a dus scorul la 4-0, într-un moment în care macedonieni erau în inferioritate numerică, după eliminarea lui Naskovski, pentru cumul de cartonaşe galbene. Ultimul gol a fost marcat de singurul jucător nou din echipa României, Andrei Claudiu Dan, care evoluează la Arignano în Italia. Dincolo de goluri, cel mai aplaudat a fost Matei, care a rămas neschimbat, dovadă că a încântat de câteva ori cu artificiile sale tehnice uluitoare, dar a şi fost recalcitrant şi gata să sară la bătaie, la o fază la care a fost faultat.

Reînvie tradiţia?

Vali Ioniţă, managerul echipei naţionale de futsal, a punctat importanţa jocului în calendarul programului de pregătire a tricolorilor şi a spus că aşteaptă ca Deva să revină în Liga I, prin Dava. „Meciul a fost special, prin prisma faptului că naţionala a revenit la Deva, oraş care a dat cea mai puternică şi performantă echipă a futsalului românesc. Sperăm ca Deva să revină în Liga I prin promovarea echipei Dava şi să se reînvie tradiţia performanţei. De asemenea, jocul a fost important în vederea pregătirii meciurilor pe care România le va disputa în primăvara anului viitor, în grupa de calificare la Campionatul European, cu Cehia, Slovacia şi câştigătoarea dintre Israel şi Andora”, a spus Ioniţă.

România – Macedonia 5-0 (3-0)

Au marcat: Rangotov (autogol – 7), Şotârcă (15), Gherman (17), Lupu (38), Dan (39).

România: Klein, Moldovan – Matei, Şotârcă, Gherman, Dobre, Lupu, Stoica, Radu, Dan, Răducu, Ignat. Antrenor – Sito Rivera.

Macedonia: Lvetkovski – Leveski, Jowanovski, Krestevski, Petrovski, Vetadzovski, Jovanovski, Naskovski, Rangotov, Ljubomir, Petrovic, Jolevski, Micevski, Agushi. Antrenor – Vasil Skenderovski.

Arbitrii: Alexandru Băjan (Videle), Edy Kovacs (Deva).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura