EvenimentFlash

Hocus-pocus! Nu sunt banii, uite banii!

Livia Botici

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din satul Strei, acuză faptul că este victima unor angajaţi ai băncii BancPost, sucursala din Călan. Potrivit hunedoreanului, în urmă cu mai bine de un an, acesta ar fi depus la bancă suma de 5.600 euro, iar de aproximativ o lună, atunci când a vrut să retragă banii, a descoperit că, de fapt, în contul său mai erau doar 70 de euro. Ei bine, abia de acum povestea bărbatului devine, cu adevărat, interesantă.

„O angajată a băncii mi-a adus banii acasă”
Din motive bine întemeiate, nu vom face public numele hunedoreanului care spune că a rămas fără bani în cont, ci îi vom prezenta numai prenumele. Povestea lui Ştefan E. a început în urmă cu un an şi câteva luni. Atunci, bărbatul, care are doi copii, dintre care unul plecat în străinătate, a depus  la sucursala din Călan a BancPost, suma de 5.600 euro. „În urmă cu aproximativ o lună, am vrut să scot acei bani din cont, pentru că mi se întorcea copilul din străinătate şi aveam nevoie neapărat de ei. Numai că, am mers la bancă şi mi s-a spus că nu mai am în cont decât suma de aproximativ 70 de euro. Am fost foarte aproape să fac infarct. Erau banii copilului meu, pe care îi strânsese în ani de muncă. Am luat legătura cu mai mulţi oameni din bancă, am fost la poliţie, la procurori, dar fără folos. Acasă cu familia am avut certuri extrem de puternice, pentru că soţia nu credea că cineva, probabil angajat al băncii, a furat acei bani. Nevasta şi copiii mei credeau că i-am cheltuit eu. Ei bine, am făcut tot felul de presiuni, pe la diferite cunoştinţe ale mele, iar după câteva zile, s-au văzut şi rezultatele. Într-o seară, o angajată a băncii a venit la mine acasă şi mi-a dat toţi banii. Mi i-a aruncat în faţă şi mi-a spus că sunt un prost că am umblat pe la poliţie, pentru că ei nu are nimeni ce să-i facă şi, oricum, ar fi pus suma de bani înapoi în cont. Martore la toată această scenă au fost şi alte patru persoane”, a declarat Ştefan E..

„M-a ameninţat că mă omoară”
Potrivit hunedoreanului, deşi a fost bucuros că şi-a recuperat banii, după toată această întâmplare, un alt incident l-a speriat de-a binelea. „Într-o seară, eram acasă cu familia mea când, la un moment dat, un BMW negru a oprit în faţa casei. Din el a coborât o namilă de om, cu nasul turtit, cred că era ceva luptător, care m-a ameninţat, spunându-mi că mă va omorî dacă nu îmi retrag plângerea de la poliţie. Mi-a fost extraordinar de frică şi îmi mai este şi acum, dar aş vrea să se facă dreptate şi să nu mai păţească nimeni ceea ce am păţit eu. Sunt convins că femeia care mi-a adus banii acasă este cea care a reuşit să îmi ia banii din cont, numai că nu am cum să demonstrez. Dar, de asta, sper să se ocupe poliţia”, a mai declarat Ştefan E.

Conducerea băncii nu ştie nimic…
În cursul zilei de ieri, MESAGERUL HUNEDOREAN a luat legătura cu reprezentanţii BancPost, pentru a afla şi poziţia instituţiei, raportat la incidentul relatat de Ştefan E.. După câteva ore de verificări făcute de cei de la sediul central din Bucureşti, a venit şi răspunsul. „La bancă nu s-a înregistrat nici o reclamaţie, domnul în cauză nu a făcut nici o plângere. Oricum, în urma celor ce ni le-aţi adus la cunoştinţă, ne-am autosesizat şi efectuăm investigaţii interne”, a declarat Liliana Ciobănaşu Rădoi, şeful Serviciului de Relaţii cu Mass-Media a BancPost.

… Dar Poliţia şi Parchetul confirmă
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara au confirmat existenţa unui dosar de cercetare penală, în acest caz. „Există un dosar în lucru, la Poliţia Călan, privind comiterea infracţiunii de delapidare. Deocamdată, cercetarea este abia la început, iar alte informaţii din dosar nu pot fi făcute publice, ancheta fiind în lucru, sub supravegherea procurorilor”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Aceeaşi confirmare am primit-o din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. „Noi am pornit ancheta de la o plângere făcută de către domnul Ştefan E., dar în acest moment, nu ne putem pronunţa asupra persoanelor care ar putea fi implicate. Ancheta este abia la început, în faza de acte premergătoare, şi facem verificări pentru stabilirea celor vinovaţi”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, procurorul Adrian Valentin Muntean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

3 comentarii la „Hocus-pocus! Nu sunt banii, uite banii!

  • Extraordinar !!.. sunt convins ca aceea angajata de la Banc Post Calan va plati pentru aceasta delapidare cu libertatea !Organele de cercetare penala isi vor face treaba ,sa vedem
    „pilele” ei care sunt si daca vor incerca sa faca trafic de influenta.Nu te teme d-le Stefan,de aceste amenintari(astea se practica in lumea interlopa,de regula) in cazul in care esti convins suta la suta ca adevarul e de partea d-tale.

  • statzi linistitzi.se va rezolva in catziva ani.ca doar politzia din calan :))) e cam,sau mai bine zis nu prea e.sa vedeti cum fura aia de la asociatiile de locatari.

  • Chestia e mult mai groasa se pare!Eu stiu de inca un caz.Este vorba de cazul a doi pensionari care locuiesc in judetul Arad dar care au si o casa intr-un sat vecin Calanului.Acesti oameni au avut depusi la aceiasi agentie din Calan 10000 RON si saptamana trecuta au descoperit ca din cont le lipsesc 9500 RON.Din raspunsul primit la banca eu trag concluzia ca se doreste musamalizarea.Eu stiu mai multe dar nu nu vreau ca acesti oameni sa fie vizitati cu BMW-ul.Oricum dupa tupeul celor din BMW banuiesc ca se bazeaza pe ceva sprijin ori politic ori in politie si/sau procuratura.Oricum cred ca articolul dvs este binevenit si chiar cred ca tema ar trebui reluata cu un anunt catre toti depunatorii la aceasta agentie bancara spre a-si verifica conturile(in special cei care corespund profilului de victima:pesionar.om in varsta care de obicei tine la banca economiile pentru zile negre si care trec rar pe la banca sa-si verifice extrasul de cont).Atentie maxima este vorba de o retea infractionala care nu se va da inapoi de la nimic cred pentru a scapa nepedepsiti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura