Actualitate

Spectacol la 157 de ani de la Unirea Principatelor Române

07 Fodor medalionOana Mihnea

Cu prilejul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, ansamblul folcloric al judeţului nostru a pregătit un spectacol deosebit, animat chiar de o figură istorică impunătoare a acelor ani.
Spectacolul va avea loc la Teatrul de Artă Deva, chiar în duminica de 24 ianuarie, începând cu ora 19.00. Sub titulatura de „Unire-n cuget şi-n simţiri“, Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean pregăteşte momente artistice şi inedite, presărate cu cântece patriotice emblematice ale poporului român. Toţi cei care vor alege să sărbătorească Mica Unire, aşa cum mai este aceasta cunoscută, alături de artişti, vor fi întâmpinaţi în sala de spectacol chiar de o sosie a lui Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite. „Am gândit spectacolul în acest fel tocmai pentru a-i da o dinamică aparte şi în încercarea de a recrea atmosfera acelor vremuri. Dacă anul trecut l-am adus alături de oameni pe Moş Ion Roată, acum a venit rândul lui Cuza să îşi facă simţită prezenţa. Ne dorim să punem în scenă un spectacol de suflet, care să ajungă la inimile oamenilor. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să fie alături de noi pentru a retrăi o parte din istorie“, a declarat Cristian Fodor (foto), managerul Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean.
Artiştii care vor urca pe scenă cu această ocazie sunt Mariana Anghel, Ovidiu Olari, Ovidiu Homorodean şi Cristian Fodor. Participă dansatorii şi orchestra ansamblului, sub coordonarea muzicală a dirijorului profesor George Cîlţea, coregraf Mircea Resiga şi scenograf Mariana Lemneaţă. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

2 comentarii la „Spectacol la 157 de ani de la Unirea Principatelor Române

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura