Specialiștii INSEMEX au ajuns la Spitalul din Constanța care a ars

O echipă a INSEMEX Petroşani va face o ex­pertiză în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi soldat cu moartea a şapte persoane. Ieri a început cercetarea la faţa locului, dar re­zultatul final va fi cunoscut abia anul viitor, în­trucât procedura este una minuţioasă.

Rezultatul anchetei, la anul
George Găman, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Secu­ri­tate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, a declarat, ieri, că o echipa formată din 8 specialişti în diferite domenii de competenţă va face ancheta la Spitalul de Boli Infecţioase din Cons­tanţa, unde şapte oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI.
El a explicat că a început cercetarea la faţa locu­lui, împreună cu organele de cercetare penală – Poliţie, Parchet, ITM.
„Fiecare eveniment are propriul specific, propria amprentă, nu se aseamănă una cu celălalte, dar avem elaborată o procedură după care mergem, o procedură generală, care în linii mari prevede planificarea în comun cu celelalte echipe de cer­cetare, delimitarea competenţelor în ceea ce pri­veşte accesul în perimetrul zonei şi se urmăreşte pre­levarea de probe şi observaţii în zone de interes relevante, cum ar fi locul apariţiei potenţialei surse, locul apariţiei posibilelor scurgeri de gaze, în acest caz oxigen comprimat, locul apariţiei focarului iniţial, traseele de conducte tehnologice – în cazul nostru oxigenul, trasee de cabluri, amplasarea con­su­ma­torilor electrici, branşamentele consu­ma­to­rilor şi modul de realizare, după care se ridică pro­bele considerate relevante, se ridică de către Poliţia criminalistă şi se trimit la INSEMEX în vederea ex­pertizării în cadrul Institutului”, a detaliat Găman.
Potrivit surse citate, ancheta la faţa locului ar putea dura circa două zile, dar rezultatele anchetei vor fi făcute publice doar anul viitor, întrucât trebuie realizate mai multe testări şi examinări minuţioase.
În urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, şapte persoane şi-au pierdut viaţa: cinci pe loc, iar alte două la spitalele unde au fost transferate. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.