Specialistă în performanţe cu „parfum mondial”

11 x 1 marincu flori 11Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto) de la CNS CSS „Cetate” Deva şi-a continuat seria succeselor „de pus în ramă”. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a reuşit o „plutire” de 13,30 metri în proba de triplusalt din cadrul etapei I a Campionatului Naţional, performanţă cu care s-a instalat pe locul doi la nivel mondial şi pe prima poziţie în Europa, la categoria junioarelor II. În aceeaşi competiţie, atleta Maria Florea de la SCM Deva a îndeplinit baremul de calificare la Campionatele Europene de junioare I, în proba de 1.500 de metri.

În bătaia vântului
Talentul junioarei II Florentina Marincu (născută în 1996) a fost din nou strălucitor. Atleta din Deva s-a clasat pe locul doi în proba de triplusalt a etapei I a Campionatului Naţional de seniori, tineret şi juniori, desfăşurată la finalul săptămânii, la Bucureşti, devansând numeroase sportive mai experimentate şi mai mature. Cu performanţa de 13,30 metri, Marincu a fost devansată doar de senioara Carmen Toma de la Rapid Bucureşti, care a „zburat” 13,75 metri. Comparată cu cele mai bune rezultate mondiale şi europene ale acestui an, performanţa Florentinei Marincu este pe locul doi la nivel mondial şi pe prima poziţie în Europa. La competiţia desfăşurată în weekend, la Bucureşti, Florentina a fost şicanată de vânt în proba de lungime şi s-a clasat doar pe locul patru cu 6,21 metri. La un concurs anterior, Florentina reuşise o săritură de 6,49 în proba de lungime, cu care se află pe primul loc în ierarhia mondială a probei. „Proba de triplusalt s-a desfăşurat în prima zi a competiţiei, când vântul bătea mai puţin haotic. Florentina a reuşit două sărituri valide din cele şase încercări. Cea de 13.30 este de top mondial, fiind pe locul doi în clasamentul performanţelor mondiale ale anului la nivel de junioare II şi pe primul loc în Europa. Cu acest rezultat, i-am convins pe reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism să o lase pe Flori să participe şi în proba de triplusalt a Campionatelor Mondiale. Proba de săritura în lungime s-a derulat a doua zi, când vântul bătea în rafale haotice. Florentina a reuşit doar două sărituri valide, iar pe cele mai valoroase, care erau de record naţional, le-a ratat”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. În ciuda performanţelor de acum şi din ultima perioadă, tehnicianul era foarte supărat din cauza unei decizii a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, despre care vom reveni pe larg în pagina sport de mâine.

Barem de Europene
În cadrul aceleiaşi competiţii, atleta Maria Claudia Florea, de la SCM Deva, s-a clasat pe locul trei cu timpul de 4:27.46 în cadrul probei de 1.500 de metri, fiind devansată doar de senioare. Tot Florea s-a clasat pe locul cinci în cursa de 800 de metri, fiind de asemenea prima la categoria ei de vârstă (junioare I). „Este un start bun pentru sezonul în aer liber, iar timpul obţinut la 1.500 de metri reprezintă barem de participare la Campionatele Europene, programate în luna iulie, în Italia. Mai trebuie să alerge acest barem încă o dată şi va primi biletele de participare la competiţia continentală”, a spus Emerson Toma, antrenorul sportivei.
Foarte aproape de podium la competiţia atletică din Capitală a fost şi Mihaela Daniliuc de la CSS Hunedoara, care s-a clasat pe locul cinci în cursa de 100 de metri, cu timpul de 12.72 secunde.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare