Sparring cu Poczo pentru Mondiale

Ciprian Marinuţ

Pugilistul Maike Cioacă (foto), antrenat de Ilie Captari în Centrul Naţional Olimpic de la Hunedoara, s-a pregătit cu multiplul campion hunedorean de seniori Florin Poczo, pentru participarea la Campionatul Mondial de Tineret, care va începe săptămâna viitoare la Baku, în Azerbaidjan.

Antrenamente dure
Calificat la Mondiale încă din luna martie, Maike Cioacă (ctg. 51 kg) a urmat un program de pregătire spartan, pentru a se prezenta cât mai bine la competiţia supremă a boxului de tineret. „Încălzirea” s-a derulat într-un cantonament de pregătire fizică la munte, la Piatra Arsă, care s-a încheiat la finalul săptămânii trecute. Iar de sâmbătă încoace, Maike Cioacă, singurul pugilist din Centrul Naţional Olimpic de la Hunedoara care va boxa la Mondiale în 2010, a început sesiunile de sparring cu multiplul campion naţional de seniori Florin Poczo (ctg. 51 kg). „Antrenamentele cu Poczo sunt adevărate lecţii pentru Cioacă. Cu cinci – şase ani de experinţă competiţională în plus, Poczo e un adversar redutabil, care-i pune numeroase probleme şi îi ghiceşte cu uşurinţă punctele slabe. Sesiunile de sparring sunt deci perfecte pentru Cioacă, întrucât la Mondiale, exact astfel de adversari redutabili, experimentaţi şi vicleni va întâlni”, a spus antrenorul Ilie Captari.

Visează frumos
Chestionat asupra obiectivului sportivului său la Campionatul Mondial de Tineret, care va alinia la start sportivi din 109 ţări, Ilie Captari a fandat elegant şi a  replicat cu o lovitură sub centură. „Eu aş vrea să câştige titlul mondial, însă acest obiectiv este mult prea îndrăzneţ. În cele cinci luni de când lucrez cu Cioacă  în Centrul Naţional Olimpic de la Hunedoara, boxerul a crescut în valoare, a acumulat forţă de lovire şi şi-a îmbunătăţit bagajul tehnic. Însă, pentru a fi pe podium la Mondiale, are nevoie de ambiţie, concentrare, încredere şi multă şansă. Sper să urce măcar până în semifinale, pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, care vor avea loc în toamnă”, a spus Ilie Captari.
Pugilistul şi antrenorul său vor pleca, luni, la Bucureşti, iar de acolo, împreună cu ceilalţi trei boxeri din ţară şi cu oficialii Federaţiei Române de Box, se va face deplasarea în Azerbaidjan cu avionul. „Sperăm să se găsească bani pentru deplasare, cu toate că Autoritatea Naţională pentru Sport n-a livrat încă bugetul pentru acest an Federaţiei”, a spus Ilie Captari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Maşină închiriată, burduşită cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au confiscat de la un tânăr din Petrila, aproape 9.000 de pachete de ţigări de

Bătut de prietenul de pahar

După ce au băut bine la un bar din Crişcior, doi bărbaţi, unul de 45 şi altul de 43 de

„Dacă diriginta ne anunţa, Paul nu murea”

După ce, timp de mai bine de o lună, a fost sfătuită să nu vorbească cu presa despre nefericitul incident...

Închide