Spargere la Castelul Corvinilor. Hoţii au furat o mică avere

2 mai 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara a fost ţinta hoţilor. Casieria de la intrarea în incinta monumentului istoric a fost golită de bani, o sumă echivalentă cu aproximativ 40.000 de euro. Mica avere a fost furată după ce geamul de la uşa casei de bilete a fost spart, autorul faptei nefiind cunoscut.

Paguba a fost descoperită de către paznicul Castelului. Bărbatul, angajat al firmei de pază Pheonix, a sunat ieri la poliţie în jurul orei 07.00, anunţând şi conducerea firmei de pază despre acest fapt. Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Hunedoara, au deschis dosar penal pentru furt calificat şi încearcă să-i dea de urmă prădătorului. Potrivit comisarului Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, de la faţa locului au fost ridicate probe materiale, fiind întocmită o listă cu suspecţi. Iar, o variantă pe care anchetatorii o iau în calcul este că hoţul ar fi intrat ca vizitator în timpul programului de funcţionare şi a rămas în interior după închiderea Castelului. Apoi, ar fi căutat un moment prielnic pentru a acţiona. Ipoteza anchetatorilor se bazează pe faptul că uşa principală de la intrarea în Castel nu a fost forţată din exterior. Despre modul în care hoţul a plecat cu prada, anchetatorii nu au putut declara nimic, fiind vorba de „date din dosarul de cercetare penală care nu pot fi divulgate”.
Directorul monumentului istoric, Cristian Roman, a ajuns la Castel ieri dimineaţă, la faţa locului fiind deja ajunşi poliţiştii. Acesta susţine că zona în care se află casa de bilete este supravegheată video, aparatura fiind ridicată de către anchetatori. Întrebat unde sunt păstraţi banii din încasări, Cristian Roman a afirmat că în „casa de bilete”, arătând că spaţiul nu este dotat cu un seif. Directorul Castelului a mai spus că paznicul avea un plan de patrulare, iar suma pe care hoţul a furat-o din casierie este de 170.000, fiind vorba de încasările realizate pe o perioadă de patru zile, între 28 aprilie şi 1 mai. Preţurile biletelor de intrare în Castel sunt între cinci şi 30 de lei, în funcţie de vârstă şi ocupaţie.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Spargere la Castelul Corvinilor. Hoţii au furat o mică avere – 24 de ore | 3 mai 2017

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedorean condamnat pentru tentativă de omor, prins după 16 ani, în Turcia

Individul se ascundea în Turcia şi a reuşit timp de 16 ani să se sustragă autorităţilor române. Bărbatul a fost...

Devean prădat de bijuterii

Un devean de 31 de ani a ajuns în spatele gratiilor, după ce a furat dintr-o locuinţă bijuterii în valoare...

Accident mortal lângă Haţeg

Un bărbat de 34 de ani din Haţeg a sfârşit tragic, după ce a urcat la volanul maşinii fără a...

Închide