Spărgătorii vor să se împace cu victimele

Maximilian Gânju

Cei trei tineri care au terorizat afaceriştii din Valea Jiului, după ce le-au spart locuinţele, de unde au furat bunuri de valoare, au cerut un termen pentru a se împăca cu victimele. Aceştia ar putea să afle sentinţa chiar după sărbătorile de iarnă.
Magistraţii de la Petroşani au fixat un termen pentru a se putea împăca, acesta fiind valabil până în 19 ianuarie 2016. Pe de altă parte, poliţiştii din municipiul Lupeni au cerut zilele trecute ca unul dintre hoţi, Ionuţ Dumitru Stan, aflat în acest moment în arest la domiciliu, să fie arestat preventiv, dat fiind faptul că a încălcat cu bună ştiinţă obligaţiile stabilite de magistraţi. Solicitarea poliţiştilor a fost respinsă de judecătorii din Petroşani.
Trei tineri sunt judecaţi pentru furt calificat, după ce au format o bandă care a terorizat mai ales oameni de afaceri înstăriţi din Valea Jiului. Aceştia au dat mai multe spargeri în vilele de lux, de unde au furat bunuri de valoare şi bani. O lovitură ratată i-a dat însă de gol, iar anchetatorii au stabilit faptul că,  în perioada ianuarie-iunie 2015, tinerii ar fi comis 18 furturi din locuinţele unor afacerişti din Vulcan, Petroşani şi Haţeg. Intrau în vile prin forţarea ferestrelor şi sustrăgeau în principal sume de bani, bijuterii din aur şi argint dar şi aparatură electronică. Majoritatea imobilelor în care hoţii au intrat la furat erau dotate cu sisteme de alarmă, însă erau oprite sau indivizii au reuşit să le ocolească. Aceştia nu acţionau niciodată la nimereală, ci îşi studiau victimele şi după ce le aflau rutina, dădeau spargerile fără teamă că ar putea fi prinşi. De precizat că tinerii mai au antecedente penale, ei mai fiind condamnaţi tot pentru furt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.