Spărgători de maşini prinşi în Defileul Jiului

Maximilian Gânju

Cei trei hoţi reuşiseră să golească de bunuri mai multe autoturisme parcate în zona centrală a municipiului Petroşani. Acţionau pe timp de noapte prin forţarea portierelor ori spargerea geamurilor maşinilor, dar n-au fost prinşi de poliţiştii care patrulează în zona urbană.

Pedepse cu suspendare
Au fost însă prinşi de un ceferist tocmai în sălbăticia din Defileul Jiului. ”S-a reţinut că în dimineaţa zilei de 11.07.2020, în jurul orei 08:00, inculpaţii au forţat portierele autoturismului Daewoo Matiz, par­cat pe DN66, în Defileul Jiului, în zona staţiei CFR Strâmbuţa. Deoarece au fost observaţi de către persoana vătămată, inculpaţii s-au retras în autoturismul BMW cu care intenţionau să se deplaseze în direcţia Tg.Jiu, însă inculpatul (…) a apucat să sustragă din interior o faţă detaşabilă de casetofon marca Panasonic şi o autorizaţie de reparaţie auto. Cei trei au părăsit în grabă locul faptei, continuându-şi deplasarea pe direcţia Tg. Jiu”, se arată în rechizitoriu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi, Fernando Bîrsan Silviu Rebegilă şi Răzvan Iosub, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Anchetatorii au probat că tinerii au spart o autoutilitară de unde au furat actele autovehiculului, o trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, lanţuri antiderapante, două casetofoane auto, un extinctor auto, un cric şi acumu­la­torul auto. În aceeaşi noapte, cei trei au spart cu o bujie geamul unui alt auto­tu­rism parcat vis-a-vis de Teatrul I.D. Sîrbu, de unde au plecat cu aproape tot bordul maşinii. Toţi trei au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, judecătorii ţinând cont de faptul că sunt la prima abatere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce minunăţii face un artist din Bocşa, cu lichenii

Tablouri şi lucrări direct pe pereti cu licheni norvegieni. Este un adevărat trend în lumea artistică şi tot mai multe

Turist sancţionat pe un articol de lege inexistent?

Maximilian Gânju După ce un poliţist din cadrul IPJ Hu­ne­doara a amendat o bătrânică pe motiv că nu purta corespunzător

Sisteme moderne de apă şi canal pentru 200.000 de hunedoreni

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, şi directorul ge­neral al SC Apa Prod SA Deva, Victor Arion au

Închide