Ce minunăţii face un artist din Bocşa, cu lichenii

Tablouri şi lucrări direct pe pereti cu licheni norvegieni. Este un adevărat trend în lumea artistică şi tot mai multe persoane preferă asemenea lucrări chiar dacă sunt destul de costisitoare. Şi artiştii îşi folosesc imaginaţia pentru a crea adevărate opere de artă care îţi dau senzaţia că esti în natură prin aceste tablouri vii.

E nevoie de inspiraţie
Sorin Goncea (foto) este artistul din Bocşa, judeţul Caraş Severin, care dă naştere unor astfel obiecte senzaţionale. El a venit la Deva special pentru a aduce câteva asemenea lu­crări care îţi atrag privirile chiar de la început. Mai mult, unele sunt în relief şi parcă eşti chiar în mijlocul naturii. Sorin a pornit să cre­eze asemenea aranjamente întâmplător şi apoi, datorită talentului şi imaginaţiei, a con­tinuat.
„La început am încercat să fac un tablşou mic şi mi-a ieşit. Aşa că am continuat. Este foar­te important să ai imaginaţie, iar atunci când mă apuc de lucru trebuie să am ins­pi­raţie. Lichenii sunt din Norvegia, ei suferă un proces de conservare înainte să îi folosesc pen­tru tablouri”, a spus artistul.
Un asemenea hobby este destul de cos­ti­si­tor. Cei care preferă tablouri cu licheni pot plăti până la 3 -4.000 de lei pe lucrare. Lichenii sunt aduşi din Norvegia şi au diferite culori. „Munca este migăloasă dar la final ai satis­fac­ţia unei reuşite care îţi împodobeşte casa. Li­chenii trăiesc până la 15 ani şi practic sunt tablouri vii”, a adăugat Sorin Goncea.
Astfel tot mai mulţi oameni sunt atraşi de asemenea lucrări fie că le crează fie ca să îşi împodobească locuinţele. (M.A)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turist sancţionat pe un articol de lege inexistent?

Maximilian Gânju După ce un poliţist din cadrul IPJ Hu­ne­doara a amendat o bătrânică pe motiv că nu purta corespunzător

Sisteme moderne de apă şi canal pentru 200.000 de hunedoreni

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, şi directorul ge­neral al SC Apa Prod SA Deva, Victor Arion au

Balşa, pe cai mari cu aplicarea Legii fondului funciar

Magdalena Şerban La Balşa, acordarea titlurilor de proprietate în baza Legii 231/2008 se află într-o fază mai mult decât avansată,

Închide