Şomerii cu studii superioare, la mila statului

Carmen Cosman

Locurile de muncă pentru persoanele înalt calificate sunt tot mai puţine. Angajatorii caută tot mai rar specialişti în diverse domenii, iar preferaţii rămân, de regulă, muncitorii necalificaţi sau cei din construcţii. Pentru absolvenţii cu studii superioare, şansele de integrare pe piaţa muncii sunt aproape inexistente, iar cei mai mulţi şomeri de acest gen sunt în Valea Jiului, o zonă unde şomajul este oricum ridicat.

Stau acasă de luni de zile
Pe lângă absolvenţii de anul trecut ai Universităţii din Petroşani, în Valea Jiului sunt şi zeci de specialişti în diferite domenii, care de luni de zile stau acasă, după ce posturile lor s-au restructurat. „Se ştie că Valea Jiului este zona cu cei mai mulţi şomeri cu studii superioare din întreg judeţul. Din păcate, aceştia au şanse şi mai reduse de integrare pe piaţa muncii decât celelalte categorii de şomeri”, a afirmat Iudith Babţan, şefa Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă Petroşani.
Iar locurile de muncă oferite acestora sunt practic inexistente. De luni de zile, la avizierul Agenţiilor Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din întreaga Vale, sunt aceleaşi posturi disponibile, prea puţine pentru absolvenţii de facultate sau pentru cei supra-calificaţi. „Locurile de muncă pentru cei cu studii superioare sunt foarte puţine. Ele se scot la concurs rar şi mai repede se caută muncitori necalificaţi”, a mai precizat Iudith Babţan.

One thought on “Şomerii cu studii superioare, la mila statului

  • 3 februarie 2011 la 3:00
    Permalink

    Sa se creeze locuri de munca pentru tineri in Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.