Soluţie europeană pentru criza migraţiei

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European militează pentru un sistem şi pentru proceduri standard şi clare care să ducă la soluţii pe termen mediu şi lung în privinţa refugiaţilor şi migranţilor economici, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (foto), membru UDMR şi PPE.

”Europa se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări din istoria sa, şi anume criza migraţiei. UE trebuie să ia decizii eficiente în privinţa numărului enorm de mare de refugiaţi şi migranţi economici care se află la frontierele sale. O decizie importantă este legată şi de soluţiile pe termen scurt care să ducă la reducerea numărului de refugiaţi şi migranţi economici, lucru care implică şi o securizare mai bună a frontierelor UE.
Trebuie să facem o distincţie clară între refugiaţi şi migranţii din motive economice”, a precizat deputatul european.
Potrivit acestuia, Grupul PPE consideră că, pe termen lung, este nevoie de realizarea unui angajament la nivelul UE cu privire la abordarea problemelor geopolitice care generează valurile migratorii, fie că vorbim de conflicte armate, de războaie în toată regula, de sărăcie, corupţie, foamete sau de lipsa de oportunităţi. ”Politica de azil este una europeană, pe când deciziile în domeniul migraţiei economice trebuie să aparţină fiecărui stat membru în parte”, a explicat Winkler.
El a mai amintit că, în Parlamentul European, s-a lucrat la o procedură de acordare a azilului care să armonizeze legislaţia din statele membre, şi care, conform Grupului PPE, care să descurajeze solicitanţii de azil să călătorească spre Europa fără a avea certitudinea că vor primi statutul de azilant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.