Sport

„Şoimii“ cu tupeu, lidera cu „dresajul”

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara vrea să-şi continue parcursul perfect din actualul campionat şi în meciul cu Şoimii Pâncota, programat mâine (ora 14.00), pe Stadionul „Michael Klein”. „Şoimii” arădeni vin însă cu tupeu şi gânduri la un rezultat pozitiv, aşa că trupa antrenată de Marius Opric va trebui să-i „dreseze” şi să le arate cine e adevăratul lider.

Campionat vs. cupă
Negru-alb-albaştrii au opt victorii din tot atâtea meciuri, fiind singura echipă din primele trei ligi din România cu un parcurs perfect în campionat. Şoimii Pâncota e doar pe locul cinci şi are jumătate din punctele hunedorenilor, dar se poate lăuda că e singura grupare care a învins trupa pregătită de Marius Opric într-un meci oficial din acest sezon. Isprava s-a produs în „Cupa României”, înainte de începerea campionatului, când FC Hunedoara s-a prezentat la joc cu o echipă de rezerve şi juniori, în vreme ce titularii erau în cantonament. Dincolo de acest aspect, Şoimii au a doua apărare din seria a V-a a Ligii a III-a, cu doar şase goluri primite, aşa că misiunea atacanţilor hunedoreni se anunţă complicată. Mai mult, iniţial, gruparea arădeană şi-a anunţat candidatura la promovare, iar acum, un rezultat bun cu lidera neînvinsă ar reaprinde speranţele în tabăra lor. Toate aceste consideraţii sunt anulate de rezultatele înregistrate de arădeni în ultimele două etape de campionat: 0-1 acasă cu CS Oşorhei şi 1-1 în deplasare cu Europa Alba Iulia, astfel că în tabăra hunedoreană, optimismul e la cote înalte. „Putem încheia turul de campionat cu zero în dreptul remizelor şi înfrângerilor”, a spus Robert Cristian, unul dintre cei mai în formă jucători ai FC Hunedoara. „Nu am de ce să mă tem de apărarea Şoimilor. Echipa noastră va găsi soluţii să marcheze şi să câştige şi împotriva lor”, a spus Ionuţ Radu, marcator în ultimele două meciuri ale hunedorenilor.

Îşi doresc un rezultat pozitiv
În tabăra arădeană, se fac planuri pentru a încurca socotelile liderei şi pentru a o ajunge din urmă în clasament. „Eşecul cu CS Oşorhei a fost un accident, şi dacă era 5-0 la pauză pentru noi în acel joc, nimeni nu s-ar fi mirat. Ne pregătim pentru partida cu Hunedoara şi cred că avem şanse mari să scoatem un rezultat bun. Sunt două accidentări în lot, dar sperăm să se rezolve până la ora meciului, iar motivaţie în rândul echipei există. Au echipă bună, care îi îndreptăţeşte să tragă la promovare. S-au distanţat în clasament, dar noi sperăm să ţinem pasul, să ajungem pe locurile 2-3. Eu zic că putem scoate un rezultat bun, nu mi-e frică de meci. În opinia mea, după Hunedoara, avem cea mai bună echipă din serie”, a spus preşedintele Şoimilor, Pavel Piroş.
Partida se va disputa mâine (sâmbătă), de la ora 14.00, pe Stadionul „Michael Klein şi va conta pentru etapa a X-a a Ligii a III-a, seria a V-a, iar intrarea publicului va fi liberă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.